Selma Cadâr, victorie la „20th Wilson - Tivoli Trophy”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Circuitul ITF

Selma Cadâr, victorie la „20th Wilson - Tivoli Trophy”

Sport 22 Iulie 2015 / 00:00 1539 accesări

La finalul săptămânii trecute, la Timișoara, a avut loc un important turneu de tenis de câmp din cadrul circuitului ITF, „20th Wilson - Tivoli Trophy”, turneu rezervat sportivilor cu vârsta sub 16 ani. Desemnată principala favorită la câștigarea trofeului, constănțeanca Selma Cadâr și-a respectat statutul și a avut un parcurs perfect la competiția internațională desfășurată în orașul de pe Bega. Sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru” a trecut, pe rând, de Maria Viviani (Italia), cu 6-2, 6-1, de Natalija Popovic (Serbia), cu 3-6, 6-2, 6-3, de Mihaela Mărculescu, cu 6-4, 6-1, și de Weronika Forys (Polonia), cu 6-4, 7-6 (7/4), iar în finală a învins-o pe favorita nr. 3, Lea Boskovic (Croația), cu 6-4, 6-4. La startul întrecerii au fost fost prezente trei constănțence, însă toate au cedat în primul tur: Andrada Surdeanu (Break Tennis Club Constanța, cap de serie nr. 7) - Lea Romain (Franța) 4-6, 3-6, Carmen Roxana Manu (LPS „Nicolae Rotaru”, beneficiara unui wild-card) - Lea Boskovic (Croația) 5-7, 1-6 și Cristiana Miruna Tudor (LPS „Nicolae Rotaru”) - Lara Salden (Belgia, favorita nr. 2) 1-6, 4-6. La dublu fete, Cadâr și partenera sa, Andreea Prisăcariu, s-au oprit în turul secund, în timp ce perechile Surdeanu / Tudor, respectiv Manu / Oana Corneanu au cedat în runda inaugurală.

În întrecerea băieților, Ștefan Paloși (CS Mamaia Idu) a pierdut în primul tur, în disputa cu suedezul David Norfeldt, cu 0-6, 2-6, iar Adrian Boitan (CS Mamaia Idu) a fost eliminat în runda inaugurală de estonianul Kristofer Siiman, cap de serie nr. 8, cu 6-2, 6-0. Boitan  și-a luat revanșa la dublu, unde a făcut pereche cu slovacul Jakub Behun, cei doi ajungând în finală. Din păcate, în ultimul act au cedat în fața favoriților nr. 2, turcul Ergi Kirkin și estonianul Kristofer Siiman, cu 4-6, 6-2, 9-11.

CADÂR ȘI PALOȘI MERG LA FOTE

În perioada 26 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia), va avea loc Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție la care România va fi prezentă cu o delegație formată din 66 de sportivi. Printre aceștia se vor afla și cinci constănțeni: tenismenii Selma Cadâr și Ștefan Paloși, atleții Răzvan Grecu (CS Farul / CSȘ 1 Constanța, triplusalt, 4x100 m) și Ioana Manoliu (LPS „Nicolae Rotaru” / CS Farul, săritura în lungime), însoțiți de antrenorul Daniel Cojocaru, și înotătorul Robert Dumitru Văleanu (Atena Sport Club Constanța, 400 m liber, ștafetă 4x100 m liber).

Taguri articol


12