Senatorul Mihu și deputatul Vișan, întâlnire cu sindicatul militarilor disponibilizați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Senatorul Mihu și deputatul Vișan, întâlnire cu sindicatul militarilor disponibilizați

Politică 05 Aprilie 2019 / 17:40 1188 accesări

Vineri, 5 aprilie, senatorul PSD Ștefan Mihu și deputatul PSD George Vișan s-au întâlnit cu membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Constanța.

Principalele teme abordate sunt legate de nemulțumirile cadrelor militare disponibilizate, în legătură cu reglementările privind pensiile, respectiv Legea nr. 223/2015 a rezerviștilor militari și cele ulterioare - OUG nr. 57/2015, OUG nr. 59/2017 și mai recent OUG nr. 114/2018.

Legea 223/2015, cunoscută ca Legea pensiilor militare de stat, a fost promulgată în iunie 2015, dar nu a fost niciodată aplicată, fiind amendată ulterior de Ordonanțe de Urgență, contestate în instanță de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate. Rezultatul OUG-urilor menționate, emise în timpul guvernărilor Ponta și Cioloș, a fost discriminarea salarizării (pensiilor) între rezerviști, civili și magistrați, introducerea triplei impozitări la rezerviști și încălcarea principiului "la muncă egală, drepturi egale".

Ordonanțele, incriminate astăzi de toți rezerviștii, sunt considerate de către aceștia drept anticonstituționale și nelegale, potrivit Deciziei ICCJ nr. 29/2011.

Membrii Sindicatului au solicitat celor doi parlamentari constănțeni sprijinul în susținerea unei inițiative legislative care să reglementeze și în cele din urmă să elimine discrepanțele create de-a lungul anilor.12