Sfaturi de păstrare a alimentelor în frigider

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sfaturi de păstrare a alimentelor în frigider

Lifestyle 16 Ianuarie 2019 / 14:58 1142 accesări

Un frigider este un aparat electrocasnic care vă permite să păstrați alimentele în condiții optime. Acesta are diferite compartimente care servesc anumite scopuri, și zone diferite de temperatură. Odată deschise, păstrați mâncărurile în caserole separate pentru a le prelungi viața pe raft (condițiile de păstrare pot fi diferite pentru fiecare produs). De obicei, pachetele în care se află alimentele nu pot fi închise etanș odată ce au fost deschise. Produsele pot fi supuse contaminării,pot căpăta un miros neplăcut sau se pot strica mai rapiddatorită bacteriilor din frigider. De exemplu: Nu acoperiți niciodată brânzaîntr-o folie de plastic – are nevoie de aer. Cea mai bună opțiune este să o împachetați în hârtie cerată, pergament, sau (nu foarte strâns) într-o pungă sau o folie. Aceste metode permit alimentului să respire, fără a-l usca.

Nu puneți farfurii calde în frigider. Răciți farfuriile cât mairapid posibil (ideal ar fi în cel mult 2 ore). Nu uitați să puneți un fel de capac peste farfurie pentru a reduce riscul de contaminare.

Folosiți etichete sau alte metode pentru a marca produsele din frigider. Puteți evita risipirea multor alimente dacă marcați pe acestea ce sunt și când vor expira. De exemplu, puteți folosi etichete de culoare roșie pentru pentru produsele pe care trebuie să le consumați mai repede.

Taguri articol


12