Shimon Peres, în continuare în stare „gravă“, dar „real îmbunătățită“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Shimon Peres, în continuare în stare „gravă“, dar „real îmbunătățită“

Externe 15 Septembrie 2016 / 09:18 563 accesări

Starea de sănătate a fostului președinte israelian Shimon Peres, laureat al premiului Nobel pentru Pace, era "gravă" joi dimineață, dar cu toate acestea a cunoscut o îmbunătățire reală, după accidentul vascular cerebral major suferit la cei 93 de ani ai săi, a declarat medicul său personal, citat de AFP.

"Există o îmbunătățire graduală, există din nou o îmbunătățire reală astăzi", a declarat Rafi Walden, medicul personal și ginerele lui Shimon Peres. "Descriem în continuare starea sa ca fiind gravă, dar stabilă și aceasta va rămâne așa și în zilele următoare", a spus el.

Shimon Peres a fost internat la terapie intensivă marți la spitalul Tel-Hashomer din Ramat Gan, în apropiere de Tel Aviv, în urma unui accident vascular cerebral major care a provocat temeri pentru viața acestei personalități eminente, ultimul supraviețuitor al generației de părinți fondatori ai statului Israel, care a fost, de asemenea, unul dintre principalii artizani ai acordurilor istorice de la Oslo semnate cu palestinienii.

Peres rămâne la terapie intensivă, sub respirație artificială și sedative, a indicat medicul Walden.

"Pentru moment, suntem optimiști. Într-o manieră rezervată, dar suntem optimiști", a adăugat el.12