Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană de suplimente nutriţionale

Sport 16 Februarie 2024 / 08:46 721 accesări

Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată patru ani pentru dopaj, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după ce testul pozitiv la roxadustat (medicament folosit de oamenii cu anemie, n. re.) din 2022, de la US Open.

Roxadustatul se află pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping deoarece poate creşte hemoglobina şi producerea de celule roşii, mărind rezistenţa la efort.

Halep, 32 ani, fost lider mondial, a afirmat că a folosit suplimentele Schinoussa în timpul participării la ediţia din 2022 a turneului de la Flushing Meadows, iar suplimentele Keto MCT luate erau contaminate cu roxadustat, fapt care nu figura pe etichetă.

Dubla campioană de Mare Şlem a susţinut de fiecare dată că nu a utilizat niciodată substanţe interzise, iar neglijenţa companiei Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său este legal i-au afectat cariera şi au umilit-o.

Halep cere de daune morale în acest proces, pe care l-a intentat la un tribunal din Manhattan, New York.Ştiri recomandate

12