Simona Halep a fost învinsă în primul tur al turneului de la Miami de Paula Badosa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Simona Halep a fost învinsă în primul tur al turneului de la Miami de Paula Badosa

Sport 20 Martie 2024 / 08:21 629 accesări
Foto: arhivă

Foto: arhivă

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după un an și jumătate de pauză, la turneul WTA 1000 de la Miami, având-o adversară pe spaniola Paula Badosa (80 WTA), care s-a impus în trei seturi, scor 1-6, 6-6, 6-3, după aproape două ore de joc.

Prezentă la turneu grație unei invitații (wild card), Simona, care nu are în acest moment clasament WTA, a câștigat primul set jucat la revenirea pe teren și s-a impus cu un categoric 6-1.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, în primul tur la US Open. În baza unei probe recoltate după acea partidă, ea a fost acuzată de dopaj cu roxadustat și suspendată provizoriu pe durata desfășurării anchetei.

Un an mai târziu, pe 29 septembrie 2023, Agenția de Integritate a Tenisului a anunțat suspendarea definitivă pe o durată de patru ani, termen care se scurge de la 7 octombrie 2022, pentru două încălcări ale Programului antidoping în tenis, mai exact testul pozitiv pentru substanța interzisă și nereguli în pașaportul biologic.

Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care, în urmă cu două săptămâni, a decis reducerea pedepsei la doar nouă luni, termen care se scurge de la data de 7 octombrie 2022. Tribunalul a constatat că tenismena a dovedit că nu a încălcat intenționat regulile antidoping și că substanța a ajuns în organismul ei după consumarea unui supliment contaminat.Ştiri recomandate

12