Simona Halep a triumfat pentru prima oară la Roma

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Simona Halep a triumfat pentru prima oară la Roma

Sport 21 Septembrie 2020 / 17:06 1412 accesări
Simona Halep are toate motivele să zâmbească (sursa foto: Facebook Simona Halep)

Simona Halep are toate motivele să zâmbească (sursa foto: Facebook Simona Halep)

Tenismena constănţeană Simona Halep (locul 2 WTA şi favorită numărul 1) a câştigat, luni, turneul de categorie Premier de la Roma, dotat cu premii în valoare totală de 2.098.290 de dolari. În finală, după 32 de minute de joc, la scorul de 6-0 şi 2-1 pentru Halep, jucătoarea cehă Karolina Pliskova (locul 4 WTA şi favorită numărul 2) a abandonat din cauza unor probleme medicale, acuzând dureri la spate.

„A fost drăguţ să joc două zile la rând cu ceva spectatori în tribune. Ştiu că vremurile acestea sunt foarte dificile şi vă mulţumesc că aţi venit şi pentru răbdare. Vreau să o felicit pe Karolina. Ştiu că nu acest este modul în care doreşti să termini un turneu şi o finală, dar ai jucat extraordinar în această săptămână şi te felicit! Îţi doresc recuperare rapidă şi noroc la French Open. Probabil ne vom întâlni din nou acolo, în finală. Iubesc acest turneu şi sunt foarte bucuroasă că am acest frumos trofeu acum, în mâini. Ne-am simţi în siguranţă şi bine, pe teren şi în afara lui, chiar dacă am stat atât de mult în camere. Ne asumăm asta, pentru că ne place să jucăm turnee şi vă mulţumesc pentru răbdarea avută cu noi şi pentru tot ce aţi făcut pentru noi în această săptămână”, a declarat Halep la festivitatea de premiere.

Pentru succesul de la Roma, Halep va primi un cec în valoare de 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA. Halep a triumfat pentru prima oară la Foro Italico, după ce a pierdut în ultimul act în 2017 şi 2018, ambele confruntări cu Elina Svitolina (Ucraina). În 2019, turneul de la Roma a fost câştigat de Karolina Pliskova.

Simona Halep a ajuns la 22 de titluri WTA în carieră în turneele de simplu: Roma (Premier 5), Praga (WTA International) şi Dubai (Premier) - toate în 2020, Wimbledon (Grand Slam) - 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam) şi Shenzhen (WTA) - toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory) - în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA) şi Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5) şi Indian Wells (Premier Mandatory) - toate trei în 2015, Doha (Premier 5) şi Bucureşti (WTA) - ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor) - toate şase în 2013.

Pentru Simona Halep urmează participarea la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, care va începe duminică.

Taguri articol


12