Simona Halep poate deveni cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Simona Halep poate deveni cetăţean de onoare al municipiului Iaşi

Sport 26 Iulie 2019 / 14:46 600 accesări

Tenismena constănţeană Simona Halep, câştigătoarea turneului de la Wimbledon, va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. Propunerea a venit în cadrul şedinţei Consiliului Local Iaşi, desfăşurată vineri, 26 iulie.

Consilierul local Florentin Ciobotaru, cel care a făcut propunerea, a declarat că Simona Halep este un simbol naţional şi ar trebui cinstită în fiecare oraş, nu doar în cel natal: „Trebuie să dăm şi noi ceea ce se cuvine celor care fac cinste României. Cred că este oportună invitaţia ca marea noastră campioană Simona Halep să accepte să devină cetăţean de onoare al urbei noastre. Chiar dacă este dobrogeancă, Simona Halep este o româncă, o sportivă care trebuie cinstită cum se cuvine în toate oraşele ţării, pentru că ne reprezintă cu cinste. Dacă s-ar putea, într-o şedinţă următoare să-i adresăm această invitaţie campioanei noastre. Iar dacă am putea beneficia şi de prezenţa ei fizică, ar fi excepţional. Dar măcar să accepte să devină cetăţean de onoare, pentru că este un sportiv emblematic”.

Primarul Mihai Chirica a declarat că va propune într-o viitoare şedinţă ca Simona Halep să devină cetăţean de onoare al municipiului Iaşi şi a venit cu ideea ca baza sportivă a municipalităţii de la Ciric să poarte numele campioanei de la Roland Garros şi Wimbledon: „Nu vrem să se arate că suntem oportunişti, ci vrem să tratăm această invitaţie ca pe o oportunitate de promovare a unui simbol naţional faţă de tânăra generaţie. În plus, ne gândeam la baza noastră de la Ciric cu terenuri de tenis şi vrem să-i propunem Simonei Halep să-i poarte numele. Vom veni în şedinţa următoare, după ce vom avea o corespondenţă cu domnia sa”.12