SIS! Bilanţ impresionant al poliţiştilor români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SIS! Bilanţ impresionant al poliţiştilor români

Eveniment 04 Noiembrie 2018 / 14:46 708 accesări

Aproape 700 de persoane, 80 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost depistate în ultima săptămână, potrivit unui comunicat al IGPR. "Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 686 de persoane, 80 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen", relevă sursa citată.

Potrivit acesteia, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 413 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. Poliţiştii români au pus în aplicare 41 de mandate europene de arestare, au depistat 91 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 73 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi zece persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, informează IGPR. De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 28 de documente şi au fost găsite 27 de autovehicule, bunuri ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, menţionează sursa citată. "Totodată, 273 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 28 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române", se arată în comunicat.

De asemenea, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor şase autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 23 de documente semnalate de România, a adăugat IGPR.12