Sistemul de iluminat public din Constanța, întreținut pe bani grei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oare merită tot efortul?

Sistemul de iluminat public din Constanța, întreținut pe bani grei!

Administrație 06 Februarie 2018 / 17:21 3022 accesări

Primăria Constanța intenționează să cheltuiască aproape 450 de mii de lei pentru reparații și întreținerea sistemului de iluminat public din municipiu. Recent, autoritățile au lansat o licitație prin care solicită oferte de la operatorii economici specializați în acest domeniu.

Primăria Constanța intenționează să cheltuiască aproape 450 de mii de lei pentru reparații și întreținerea sistemului de iluminat public din municipiu. Recent, autoritățile au lansat o licitație prin care solicită oferte de la operatorii economici specializați în acest domeniu. Conform anunțului, durata contractului este de cinci luni, iar ofertamnții trebuie să aibă certificate de atestare ANRE, necesare lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea, inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public în municipiul Constanţa. De asemenea, este necesar un atestat de tip Be pentru executare de instalaţii electrice exterioare/interioare pentru incinte/construcţii civile şi industriale, branşamente aeriene şi subterane, la tensiunea nominală de 0,4 kV și un atestat de tip C2A pentru executare de linii electrice, aeriene său subterane, cu tensiuni nominale de 0,4 kV ÷ 20 kV şi posturi de transformare cu tensiunea nominală superioară de cel mult 20 kV.

CE PRESUPUNE CAIETUL DE SARCINI

„Elementele componente ale sistemului de iluminat public actual ce aparțin iluminatului stradal rutier și iluminatului stradal pietonal necesită lucrări de reparații datorită uzurii, vandalismului şi accidentelor, prin operațiuni de menținere inclusiv întreţinere”, se arată în caietul de sarcini atașat anunțului de licitație. În același document scrie că, pentru menţinerea sistemului de iluminat public, principalele lucrări ce se vor executa sunt următoarele: înlocuit lămpi de iluminat, înlocuit corpuri, înlocuit igniter, înlocuit balast, cablu subteran, cablu aerian, înlocuit stâlpi, inlocuit cutie distribuție, montaj ceas programator cu releu, montaj clema CDD 45, montaj clemă legatură, montaj siguranță MPR GR00 0-50A, montaj siguranță MPR GR00 50-100A, montaj siguranță MPR GR01 0-50A, montaj siguranță MPR GR02 50-100A, refacere intervenție în domeniul public (trotuar din asfalt și din pavele). Întreţinerea sistemului de iluminat public constă într-un ansamblu de operaţiuni executate periodic sau neprogramat pentru verificarea, curăţarea, reglarea tuturor elementelor componente ale sistemului de iluminat în vederea funcționării corespunzătoare. Pe de altă parte, întreținerea lămpilor şi corpurilor constă în îndepărtarea impurităților de pe suprafața exterioară la un interval optim de curățire care poate fi determinat ținând cont de gradul de poluare. Întreţinerea prelungirilor cu braţ constă în verificarea legăturilor electrice și remedierea acestora, verificarea prinderilor mecanice ale prelungirilor cu braţ, verificarea vizuală a integrităţii stratului de protecţie anticoroziv, a geometriei prelungirilor cu braţ. De asemenea, întreţinerea stâlpilor constă în verificarea legăturilor electrice, verificarea prinderilor mecanice, verificarea verticalităţii, verificarea vizuală a integrităţii stratului de protecţie anticoroziv, verificarea integrității uşiţelor de vizitare. Ofertele pot fi trimise până la data de 12 februarie, în original, la sediul Primăriei Constanța, str. Ștefan Mihăileanu, nr. 10, în atenția Biroului Iluminat Public, persoană de contact Mihaela Pătruțoiu, tel: 0241/488.177, email: maria.patrutoiu@primaria-constanta.ro.12