Situaţia rămâne dramatică! 26.000 de oameni nu au curent, pacienţi izolaţi şi accident cu 5 victime din cauza gheţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Situaţia rămâne dramatică! 26.000 de oameni nu au curent, pacienţi izolaţi şi accident cu 5 victime din cauza gheţii

Social 27 Ianuarie 2019 / 20:25 580 accesări

ISU Ialomiţa a intervenit, în ultimele patru zile, în 70 de situaţii de urgenţă provocate de polei şi gheaţă. La această oră, 26.000 de consumatori sunt încă fără curent electric. Ambulanţele au avut nevoie de ajutor pentru a ajunge la 15 pacienţi, din cauza poleiului sau a drumurilor blocate.

Potrivit reprezentanţilor ISU Ialomiţa, începând de joi şi până duminică, au fost gestionate 70 de situaţii în care oamenii au fost puşi în dificultate din cauza poleiului de pe drumuri şi a gheţii depuse pe copaci ori pe cablurile de electricitate.

Din peste 40 de localităţi care au rămas fără curent electric din cauza vremii, la această oră mai sunt 25 de unităţi administrativ-teritoriale cu 26.000 de consumatori nealimentaţi.

35 de vehicule, preponderent de mare tonaj, au derapat ori nu au mai putut înainta din cauza poleiului, fără să se înregistreze victime sau pagube însemnate.

Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au avut nevoie de asistenţă pentru a ajunge la pacienţi în 15 locaţii greu accesibile din cauza carosabilului alunecos sau din cauza unor copaci/crengi care blocau accesul. Toţi bolnavii au fost preluaţi şi transportaţi la unităţi spitaliceşti în siguranţă.

Echipajele ISU Ialomiţa au acţionat în această perioadă la degajarea unor copaci sau crengi căzute pe cabluri electrice ori pe carosabil, blocând accesul autovehiculelor, în 10 astfel de urgenţe.

Taguri articol


12