Situația scăpată de sub control la granița dintre Mexic și SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Situația scăpată de sub control la granița dintre Mexic și SUA

Externe 21 Aprilie 2019 / 16:41 704 accesări

Autoritățile mexicane s-au declarat „profund îngrijorate” în legătură cu patrulele înarmate care intimidează și șantajează migranții la graniță, după ce Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) și mai mulți senatori democrați au cerut o anchetă in cazul acestor grupări, potrivit Reuters preluat de mediafax. Patrulele la care fac referire autoritățile mexicane sunt grupuri de voluntari americani care supraveghează frontiera cu Mexicul, pentru a-i împiedica pe migranții ilegali să traverseze granița. „Astfel de practici pot duce la apariția unor încălcări ale drepturilor omului față de persoanele care doresc să migreze sau să solicite azil în Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Ministerului mexican de Externe. Ministerul mai susține că aceste grupuri, aflate „la limita legii”, produc riscuri la adresa siguranței migranților.

Reacția vine după ce Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) a condamnat acțiunile Patrioților Constituționali Uniți (United Constitutional Patriots), care patrulează granița dintre statul american New Mexico și Mexic. ACLU susține că această organizație este una „fascistă” și în afara legii.

Pe lângă reacția ACLU, senatorii democrați Martin Heinrich și Tom Udall au cerut o anchetă în legătură cu activitatea grupului. „Amenințările la adresa copiilor nevinovați și a familiilor care fug de violență și caută azil sunt inacceptabile și incompatibile cu valorile noastre naționale”, au spus cei doi într-o declarație comună, postată pe Twitter.

Taguri articol


12