ŞOC! CCR admite: conflict pe protocoalele SRI!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ŞOC! CCR admite: conflict pe protocoalele SRI!
Justiție 16 Ianuarie 2019 / 15:09 1999 accesări 5 comentarii

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016, potrivit antena3.ro. „Înțeleg și aștept și eu decizia și motivarea, că sesizarea pe care eu am făcut-o s-a admis, am făcut-o în numele Camerei Deputaților. Probabil, la instanță trebuie fiecare să vadă dacă actele materiale au fost făcute conform Codului de procedură penală. Practic, acele probe care au fost făcute incorect și dosarele care au fost făcute incorect, cu încălcarea Codului de procedură penală, reprezintă o nulitate”, a spus Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Reamintim că CCR a amânat deja de mai multe ori, la sfârşitul anului trecut, pronunţarea unei decizii cu privire la această sesizare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut pe 28 noiembrie, la dezbaterea de la CCR, că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus Justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă. "Vă solicit să admiteţi acest conflict de natură constituţională existent în prezent între Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte, pe de o parte, Parlamentul României, ca unică autoritate legiuitoare a ţării, precum şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, (...) conflict constând în faptul că Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin semnarea protocoalelor cu SRI (...), şi-a încălcat propriile competenţe constituţionale şi, uzurpând competenţele Parlamentului, a învestit SRI cu competenţa de a desfăşura activităţi specifice organelor de cercetare penală, fapt interzis în mod expres de legiuitor. (...) Acţionând în acest mod, conferind, prin acte secrete, SRI competenţe acolo unde Parlamentul nu le-a prevăzut sau chiar le-a interzis, Ministerul Public s-a comportat ca legiuitor, interferând în mod discreţionar în atributul exclusiv al Parlamentului ca unică autoritate legiuitoare a ţării", declara Iordache.

La rândul său, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI. Sesizarea către CCR, înaintată la 8 octombrie, a fost semnată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, după ce Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile acestuia în ziua respectivă.

Loading...

5 comentarii

WC Johanis torționarul 16:59:48 / 16 Ianuarie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ partid MAFIOT

Mai există cineva care sa mi spună că PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS au luptat contra corupției ?.. AZI CCR A FĂCUT DREPTE . PROTOCOALE SECRETE INTERZISE PRIN LEGE ÎNTRE SRI ȘI DNA AU FOST DECALATE NULE.... MAMĂ CE FAȚA VA AVEA WC JOHANIS ....UN COȘMAR A FOST PENTRU ROMÂNIA DICATURA PDL PNL CIUMA NEAGRĂ A LUI WC JOHANIS...CUM SA MAI VOTEZI CU ACEȘTI CRIMINALI ...?

Pt dude du-te n .... 20:53:37 / 16 Ianuarie 2019
Gura MM

Ba ești bolnav rău .Nici ACUM nu-ți dai seama de gravitatea faptelor ,de abuzurilor comise de wc Johanis și PDL PNL CIUMA NEAGRĂ in ultimii ani.... CÂND OMUL LUI TRAIAN BĂSESCU CEL CARE FACEA ,LUA BANII DE LA FINU BERCEA MONDIALUL SPUNEA LA UN MOMENT DAT......: LUMEA ÎNTREAGĂ SE VA CUTREMURA CÂND SE VA AFLA ADEVĂRUL DESPRE ABUZURILE JUSTIȚIEI BASHITE...AZI A VENIT ACEL MOMENT !!!!!...SA NU FIȚI SURPRINȘI LA VIITOARELE ALEGERI PARLAMENTARE IN CARE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS VOR PRIMI DOR O SIGURĂ CIFRĂ IN DREPTUL PROCENTULUI DE VOT DIN PARTEA ROMÂNILOR.... DEZINFORMAREA LUI WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ PRIN TV URI SECURITATE SI A PARLAMENTULUI EUROPEAN ESTE UNA uriașă !!!!!.. MINT cu nerușinare chiar și Acum când au fost prinși la furat... NUMAI IMAGINATIVĂ CUM AR ARĂTA ȚARĂ ĂSTA CU UN WC JOHANIS AVÂND GUVERNUL MEU ????!!!!!!..O NOUĂ DICATURA , DUSĂ LA UN NIVEL LA CARE NICI BĂSESCU NU AR FI VISAT ....

Săpunul duru 20:57:51 / 16 Ianuarie 2019
DISPĂRUT FĂRĂ URMĂ

.... L-ați văzut ???.. PANSESLUTA CĂȚEAUA COCOȘATĂ... știm Unde este..

Du-te..... FUTUȚI.... 21:04:35 / 16 Ianuarie 2019
Ce ți-e mai drag.

Ai greșit etajul !!!!!.... Du-te un etaj mai sus ,acolo se suge PLA .!!!!!.... AZI VICTORIE URIAȘĂ A ADEVĂRULUI IN LUPTĂ CU TIRANUL TORȚIONARUL CRIMINALUL WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .CARE TIMP DE 15 ANI NE-AU ȚINUT IN ÎNTUNERIC..AZI PRIMA RAZĂ DE LUMINA A RĂZBĂTUT PRIN ACEST COȘMAR CARE NU SE MAI TERMINA....IN ACEȘTI ANI AU FOST OAMENII CARE AU PLĂTIT SCUMP IN LUPTA CU ACEST STAT MAFIOT PARALEL SUBTERAN TICĂLOȘIT PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ȘI WC JOHANIS.

PT săpunul duru 11:42:51 / 17 Ianuarie 2019
Sclavul PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS

Ce-i care au SEMNAT acele Protocolae..... KOLDEA KOVESI Maior. Lazăr Augustin și Președinții in ai căror MANDATELE s-au produs aceste ABUZURI inimaginabilei într-un stat membru UE și NATO... Traian Băsescu și WC JOHANIS să răspundă PENALL...În fața LEGII și .....La Pușcărieeeeeee.Iar PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și USR scoși în afara legii !!!!! Posturile TV SECURISTE Haznale ale lui WC JOHANIS să FIE închise ... IREALITATEA TV Un Digi ..și Bas 1 (B1 )... Haznale TV care DEZINFORMEAZĂ și promovează URA și dezbinarea între românii

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2532 secunde