ŞOCANT! O facultate importantă din Capitală a "produs" zeci de specialiști falşi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ŞOCANT! O facultate importantă din Capitală a "produs" zeci de specialiști falşi

Educație 19 Februarie 2019 / 17:28 900 accesări

Situaţia scandaloasă a falsurilor din România continuă. După medici, voluntari medicali şi fizicieni, a venit rândul inginerilor. Facultatea de Geodezie a Universităţii de Construcţii din Bucureşti a trimis în câmpul muncii 30 de falşi ingineri.

Ingineri falşi cu diplome reale, un scenariu care ar fi fost pus la punct, timp de 15 ani, de către secretara-şefă a Facultăţii de Geodezie din cadrul Universităţii de Construcţii, scrie a1.ro. Secretara-şefă ar fi luat mită pentru asta şi ar fi furat şi din banii alocaţi burselor sociale. Rectoratul a depus o plângere la Secţia 7 Poliţie. Femeia a demisionat, dar nu este urmărită penal. Ancheta este veche. Din vara anului trecut. Un fost student al Facultăţii ar fi aflat, întâmplător, că este trecut pe lista celor care beneficiau de bursa socială. Şi a făcut o sesizare la Rectorat. De aici, rectorul a dispus un audit şi a verificat toate diplomele emise de cele Şapte Facultăţi ale Universităţii din 2001 până în prezent.

Reprezentanţii Universităţii şi-au dat sema că mai multe nume din centralizator nu corespundeau cu cele din cataloagele de licenţă. Iar acest lucru nu este posibil în cazul în care studenţii s-ar fi prezentat la examenul de finalizare a studiilor. Secretara a fost demisă, iar Rectoratul Universităţii a depus o plângere la Secţia 7 Poliţie în luna iunie a anului trecut. Nimeni nu a fost pus sub urmărire penală până acum.

Taguri articol


12