„Son of Saul”, filmul cu un român în distribuție, în cursa pentru Oscar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Son of Saul”, filmul cu un român în distribuție, în cursa pentru Oscar

Cultură 18 Decembrie 2015 / 15:00 1003 accesări

Lungmetrajul maghiar „Son of Saul”, de Laszlo Nemes, în distribuția căruia se află și actorul român Levente Molnar, a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria „cel mai bun film străin”. Lista a fost anunţată, joi seară, de Academia Americană, instituţia care decernează aceste premii. Potrivit screendaily.com, „Son of Saul”, debutul în lungmetraj al lui Laszlo Nemes, este considerat marele favorit la câştigarea premiului Oscar din 2016 la categoria „cel mai bun film străin”.

Pelicula distinsă cu marele premiu al juriului la gala de anul acesta a Festivalului de la Cannes spune povestea a două zile din viaţa lui Saul Auslander (Geza Rohrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnar, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Propunerea României în această categorie a premiilor Oscar din 2016 a fost filmul „Aferim”, de Radu Jude. Nominalizările la cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

Citește și:

Filmul „Son of Saul”, cu un român în distribuție, propus la Oscar12