SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Capsula Crew Dragon, pregătiri de lansare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SPAŢIU - IMAGINEA SĂPTĂMÂNII: Capsula Crew Dragon, pregătiri de lansare

Ştiință 05 Martie 2019 / 17:10 2334 accesări

Această imagine a capsulei Crew Dragon, construită de compania SpaceX pentru a opera transportul echipajelor spre şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), a fost postată de SpaceX pe site-ul său la 6 februarie, perioadă în care Crew Dragon şi racheta portantă Falcon 9 erau în cursul pregătirilor de misiune, conform NASA. Între timp, prima jumătate a misiunii test a capsulei Crew Dragon s-a desfăşurat cu succes. Capsula, lansată sâmbătă, de la baza Cape Canaveral, a andocat la ISS, iar echipajul avanpostului orbital a deschis trapa ce separă capsula Crew Dragon de modulul de andocare duminică.

Capsula Crew Dragon are la bordul ei un manechin, "un dispozitiv antropomorf cu rol de testare" botezat Ripley, în semn de omagiu adus personajului interpretat de actriţa Sigourney Weaver în filmele din seria "Alien".

Misiunea reprezintă o repetiţie generală pentru primul zbor al capsulei Dragon cu un echipaj uman la bord, care urmează să aibă loc în acest an. Testul a vizat verificarea fiabilităţii şi siguranţei capsulei, cu scopul de a permite NASA să îşi reia în 2019 lansările cu astronauţi spre ISS, ce vor fi realizate de pe sol american.12