Spitalul Judeţean, cea mai reclamată unitate sanitară din judeţ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mizeria care domneşte în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi nepăsarea cadrelor medicale au fost semnalate de majoritatea bolnavilor care ajung în cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Aceştia reclamă că au mult de aşteptat şi că medicii nu îi bagă în seamă, lăsîndu-i să zacă pe holuri. Din această cauză, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a făcut un control la unitatea sanitară şi a depistat o serie de nereguli, printre care se numără lipsa medicului de gardă de la program şi o atitudine negativă a cadrelor medicale faţă de bolnavi.

Spitalul Judeţean, cea mai reclamată unitate sanitară din judeţ

Eveniment 07 Iulie 2006 / 00:00 1208 accesări

Mizeria care domneşte în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi nepăsarea cadrelor medicale au fost semnalate de majoritatea bolnavilor care ajung în cea mai mare unitate sanitară din judeţ. Aceştia reclamă că au mult de aşteptat şi că medicii nu îi bagă în seamă, lăsîndu-i să zacă pe holuri. Din acestă cauză, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a făcut un control la unitatea sanitară şi a depistat o serie de nereguli, printre care se numără lipsa medicului de gardă de la program şi o atitudine negativă a cadrelor medicale faţă de bolnavi. "Cei care lucrează în Spitalul Judeţean trebuie să înţeleagă că a te purta frumos cu un pacient nu costă nimic. Aici este vorba de calitatea actului medical şi de respectarea normelor deontologice", a declarat directorul CJAS, dr. Liviu Mocanu.

Conducerea DSP consideră că cea mai bună măsură pentru ca în Unitatea de Primire Urgenţe să nu se mai înregistreze incidente neplăcute este restructurarea acesteia. Specialiştii de la DSP sînt de părere că, în momentul de faţă, în Spitalul Judeţean nu există o unitate de primire urgenţe adecvată standardelor UE, iar că pînă în toamnă se impune înfiinţarea ei. Conform conducerii DSP, în Urgenţă vor lucra doar medici urgentişti, care vor face triajul pacienţilor şi vor decide în ce clinici trebuie să fie internaţi. Mai mult decît atît, specialiştii de la DSP susţin că în toamnă vor putea fi primiţi 20 de pacienţi în acelaşi timp. De asemenea, întregul Spital Judeţean va fi supus unor serii de schimbări. Astfel, conducerea unităţii sanitare a decis ca secţiile exterioare Spitalul Judeţean să intre în componenţa Spitalului Municipal care va fi reînfiinţat.

Pe de altă parte, restructurarea celei mai mari unităţi sanitare presupune reducerea numărului de paturi de la 1.448 la 1.063. Directorul Spitalului Judeţean, dr. Tiberiu Ioan Tofolean susţine că se vor înfiinţa două secţii noi: clinica de cardiologie intervenţională şi cea de chirurgie cardiovasculară. Acestea vor funcţiona în cadrul actualelor secţii de chirugie şi cardiologie, numai că vor avea un număr de paturi care le este destinat în exclusivitate. Renovarea Unităţii de Primire Urgenţe, dar şi restructurarea unităţii spitaliceşti vor fi realizate cu fonduri alocate de Banca Mondială. Totuşi, pînă în toamnă, cînd DSP preconizează că toate aceste proiecte se vor finaliza, pacienţii se vor lupta în continuare cu nepăsarea cadrelor medicale şi cu mizeria din spital.



12