Sponsorii revin alături de Maria Şarapova după ce TAS i-a redus suspendarea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sponsorii revin alături de Maria Şarapova după ce TAS i-a redus suspendarea

Sport 05 Octombrie 2016 / 17:35 568 accesări
Constructorul auto Porsche va renegocia contractul cu Maria Şarapova

Constructorul auto Porsche va renegocia contractul cu Maria Şarapova

Sponsorii şi-au întors din nou faţa către jucătoarea de tenis Maria Şarapova, după ce TAS i-a redus sportivei ruse suspendarea pentru dopaj de la doi ani la 15 luni. „Salutăm decizia TAS şi suntem bucuroşi pentru Maria. Contractul ei nu este terminat. Vom discuta viitoarea colaborare în următoarele zile şi săptămâni”, a anunţat Porsche, într-un comunicat publicat de agenţia rusă Tass.

Nike, cel mai mare producător de echipament sportiv, care a suspendat parteneriatul cu Şarapova după ce sportiva a fost depistată pozitiv, a anunţat că va continua să lucreze cu ea. „Suntem mulţumiţi că Maria va reveni în aprilie în sportul pe care îl iubeşte şi abia aşteptăm să continuăm parteneriatul cu ea şi să ne bucurăm de succesul ei pe teren şi din afara lui”, a precizat Nike.

Reprezentanţii mărcii de apă minerală Evian şi ai companiei Head, care produce rachetele folosite de Şarapova, şi-au afirmat şi ei mulţumirea cu privire la reducerea suspendării. „Suntem foarte mândri că am rămas în mod corect alături de Maria în aceste vremuri încercate şi dificile”, a declarat preşedintele Head, Johan Eliasch.

În martie, după ce Maria Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv cu meldonium, mai mulţi sponsori ai rusoaicei, printre care Nike, TAG Heuer şi Porsche, au decis să se distanţeze de fosta nr. 1 mondial.

Marți, Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus Mariei la 15 luni suspendarea pe doi ani dictată de Federaţia Internaţională de Tenis. Astfel, rusoaica în vârstă de 29 de ani va putea reveni pe teren după data de 26 aprilie 2017, ceea ce înseamnă că va putea participa la viitoarea ediţie a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câştigat în 2012 şi 2014. Decizia TAS în cazul Mariei Şarapova este definitivă. Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium la Australian Open, în ianuarie, dar şi la o testare în afara competiţiei, la Moscova, în februarie. Federaţia Internaţională de Tenis a decis pe 8 iunie suspendarea sa pentru doi ani, începând cu 26 ianuarie, data primului test pozitiv. Ea a contestat decizia ITF la TAS, care a audiat părţile la mijlocul lunii septembrie.

Citește și:

TAS a redus suspendarea Mariei Șarapova de la doi ani la 15 luni12