Sportivi și antrenori de la Farul și LPS, premiați de CLM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 186.000 de lei pentru sportivii constănțeni medaliați în 2017

Sportivi și antrenori de la Farul și LPS, premiați de CLM

Sport 31 Octombrie 2017 / 16:22 1051 accesări
Andreea Cotoban a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de Karate Shotokan de la Varna

Andreea Cotoban a cucerit trei medalii la Campionatele Mondiale de Karate Shotokan de la Varna

Marți, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, pe ordinea de zi s-au aflat și două proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume din bugetul local pentru premierea unor sportivi și antrenori de la CS Farul Constanța şi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța. Aceștia vor fi răsplătiți de Municipalitate pentru performanțele deosebite obținute la competițiile internaționale oficiale din prima parte a anului 2017. Ambele proiecte au fost aprobate de consilierii locali, sumele brute fiind de 162.850 de lei pentru Farul și de 23.800 de lei pentru LPS.

Cea mai consistentă premiere va intra în posesia sportivei Andreea Cotoban și a antrenorului său, Valerian Mușat: câte 33.800 de lei fiecare. La Campionatele Mondiale de Karate Shotokan de la Varna, Andreea Cotoban a devenit campioană mondială în proba de kumite WKF, a cucerit argintul la kumite Shobu Ippon și bronzul la kata, la aceste medalii adăugând locul 5 pe echipe. Mai sunt premiați sora ei geamănă, Livia Cotoban, pentru două medalii de bronz, Romeo Găvan, Sebastian Alexandru și Paul Muraru, vicecampioni mondiali la kata pe echipe.

Pe lista premierilor se mai află: Daniela Varona și antrenorul Gabriel Aftenie - pentru rezultatele de la CM și CE de kaiac-canoe pentru tineret; Cătălina Ponor - pentru titlul european la gimnastică artistică; Răzvan Grecu, Cristina Bujin și antrenorul Daniel Cojocaru - atletism; Răzvan Arnăut și antrenorul Grigore Gheorghe - lupte greco-romane; Alexandra-Raluca Drăghici și antrenoarea Mihaela Ion - scrimă; Elena-Adriana Zaharia, Camelia Mitrofan, Alexandra-Denisa Urîtu, Alina-Georgiana Zaharia și antrenorul Viorel Filimon - tenis de masă.

De la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, pe lista cu premieri se află Cristian Pletea, Mihaela Plăeașu și antrenorii Andrei Filimon și Viorel Filimon, toți pentru performanțele de la CE de tenis de masă, precum și canotorul Andrei Lungu, antrenat de Norica Sarchizian, pentru argintul de la CE de canotaj pentru juniori.12