Statul Florida, poartă de intrare în SUA a virusului Zika

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Statul Florida, poartă de intrare în SUA a virusului Zika

Sănătate 11 Iunie 2016 / 15:23 530 accesări

Cu ajutorul unor larvicide și pesticide, echipele sanitare din Miami luptă pentru eradicarea țânțarilor care transmit Zika pentru a evita orice răspândire a virusului în SUA. Însă lipsa mijloacelor și blocarea politică a fondurilor suscită temerea instalării unei epidemii, relatează AFP.

Echipa inspectorului Carlos Varas înarmată cu insecticide puternice cercetează grădinile din Miami, în căutarea țânțarului Aedes aegypti, vector al acestei boli.

Cu ajutorul unei pipete sunt prelevate picături din apa care băltește la baza florilor plantate la intrarea caselor. Examinarea eșantionului este categorică: în picăturile de apă se agită larvele acestui țânțar.

"Atunci când găsim larve, vărsăm larvicid. Când descoperim țânțari adulți, trecem la pulverizare", a explicat inspectorul însărcinat cu comitatul Miami-Dade, din sud-estul SUA.

Această zonă vastă, care cuprinde celebrele plaje din Mami străjuite de mlaștini, se pregătește de sosirea verii și a roiurilor de țânțari care o însoțesc.

În așteptarea marilor călduri, toate privirile sunt ațintite spre Washington, unde fondurile destinate contracarării unei epidemii a Zika continuă să fie blocate.

Nu există vaccin și nici tratament împotriva virusului Zika, transmis de țânțarul Aedes (aegypti și albopictus).

Taguri articol


12