Stela Popescu, condusă pe ultimul drum cu onoruri militare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stela Popescu, condusă pe ultimul drum cu onoruri militare

Cultură 26 Noiembrie 2017 / 15:49 1322 accesări

Actrița Stela Popescu a fost condusă pe ultimul drum, duminică, de sute de persoane și înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Cernica, alături de soțul său, Puiu Mihai Maximilian.

La slujba de la Mănăstirea Cernica au fost, alături de fiica regretatei actrițe, Doina Maximilian, ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea, actorul Alexandru Arșinel, directoarea Teatrului "Stela Popescu", Smaranda Oțeanu Bunea, actrița Adriana Trandafir, Adrian Enache, Aurelian Temișan și Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Raluca Guslicov, Mihai Constantin, fostul soț al Stelei Popescu, Dan Puican.

„A plecat, Stela! Și lasă în urmă o imensă durere neamului românesc, familiei, prietenilor, mediului artistic și, nu în ultimul rând, mie! Când m-am referit la familie, m-am gândit și la familia noastră, a actorilor de teatru, film și televiziune și mai ales a familiei noastre de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. Stela, plecarea ta reprezintă o mare pierdere, un gol pe care mult timp de acum încolo nu știu cum îl vom umple... Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă, după patru decenii în care am împărțit bucurii, lacrimi, fericire, dar mai ales aplauze din partea publicului care nu te va uita niciodată. Ai fost, ești și vei rămâne Steaua noastră și Steaua Teatrului Românesc de Revistă. Începând de astăzi, o nouă stea va străluci pe cer în constelația marilor valori care nu mai sunt alături de noi. Drum bun către stele, Stela!”, a spus Alexandru Arșinel în mesajul de adio.

„Eu nu îmi iau adio de la Stela Popescu niciodată. Stela Popescu va fi în sufletele noastre permanent. Vom merge în turneul stabilit, în Spania. Steluței noastre dragi i-ar fi plăcut să joace și oricum românii o vor aplauda simțindu-i vie prezența pe scenă chiar dacă fizic nu va mai fi. Toată lumea întreabă ce putem face, cum să ajutăm? Nu trebuie să ajutăm cu nimic, trebuie doar să nu uităm niciodată marele OM în primul rând - Stela Popescu - și apoi marea noastră actriță, personalitate a acestei țări. Stela Popescu va fi, cel puțin cu mine, permanent, în toate spectacolele. Eu și până acum în toate concertele mele o dădeam exemplu tinerilor de azi, le uram să arate și să aibă vitalitatea Stelei Popescu. Și acum o voi face înzecit”, a spus și Adrian Enache, prezent la ceremonie.

Reamintim că Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever, incompatibil cu viața.12