Stoltenberg: NATO nu are niciun indiciu privind un atac intenţionat al Rusiei asupra României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stoltenberg: NATO nu are niciun indiciu privind un atac intenţionat al Rusiei asupra României

Ministrul Apărării recunoaște că bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul nostru
Externe 07 Septembrie 2023 / 13:15 1379 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

NATO nu are niciun indiciu că resturile de dronă găsite pe teritoriul României au fost cauzate de un atac intenţionat al Moscovei, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European, transmite Reuters.

'Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare', a spus Stoltenberg în faţa eurodeputaţilor.

Aliaţii NATO şi-au exprimat miercuri 'solidaritatea puternică' cu România după ce ţara i-a informat despre un incident în care părţi din ceea ce ar putea fi o dronă rusă au căzut pe teritoriul românesc, a anunţat alianţa, transmit Reuters şi EFE.

'Continuăm să monitorizăm îndeaproape situaţia şi rămânem în contact strâns cu aliatul nostru România', a precizat NATO într-un comunicat citat de Reuters.

Ministrul Apărării a recunoascutcă bucăți dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul nostru.

“Au fost o serie de atacuri pe care Rusia le-a făcut împotriva facilităților portuare. Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv pe aceea despre care s-a vorbit în spațiul public. Da, în această zonă au fost găsite bucațile de dronă. S-a văzut că, într-un interval redus de timp, au fost o serie de atacuri rusești asupra zonelor portuare și depozitelor ucrainene. Vom avea mai multe puncte de observație. Echipamentele pe care le folosim, care din punct de vedere tehnic pot acoperi zona, rămân în continuare în funcționare. Nu s-a pus problema evacuării pentru că nu sunt elemente care să genereze pericol”,a spus Tîlvăr.Ştiri recomandate

12