Studenții constănțeni au cucerit 6 medalii la Campionatele Naționale Universitare de atletism

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Studenții constănțeni au cucerit 6 medalii la Campionatele Naționale Universitare de atletism

Sport 07 Februarie 2017 / 18:37 949 accesări
Ștafeta de 4x400 m a studenților de la „Ovidius“ a cucerit bronzul la Universitarele de atletism

Ștafeta de 4x400 m a studenților de la „Ovidius“ a cucerit bronzul la Universitarele de atletism

La sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău a avut loc etapa a doua din cadrul Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori, tineret și juniori 1, competiție la care CS Farul Constanța a participat doar cu Marian Petre, sportiv antrenat de Alin Larion. El a reușit să ocupe primul loc la triplusalt, juniori 1, cu o performanță de 14,18 metri.

Tot la Bacău s-au desfășurat și Campionatele Naționale Universitare de atletism în sală, competiție la care au luat parte peste 160 de studenți de la 22 de unități universitare din România. De la Universitatea „Ovidius“ Constanța s-au aliniat la start opt studenți, coordonați de Alin Larion, profesor universitar doctor la Facultatea de Educație Fizică și Sport (decan: Mirela Damian). Șase dintre ei au reușit să urce pe podium, iar doi au cucerit medalii de aur: Alexandru Baciu la triplusalt, cu un rezultat foarte bun, 16,12 metri, și Cosmin Dumitrache la 60 m garduri, cu timpul de 8,13. Cu medalii de argint au revenit de la Bacău Radu Costache (8,43 la 60 mg), Cosmin Trofin (1:55,18 la 800 m) și același Alexandru Baciu (7,12 m la lungime), în timp ce ștafeta de 4x400 m, alcătuită din Cătălin Jitcovici, Iulian Ganciu, Cosmin Trifan și Ionuț Nenovici, a cucerit medalia de bronz.

„Este un bilanț bun, iar comportarea ștafetei reprezintă o surpriză foarte plăcută. Am fi putut să ne întoarcem cu mai multe medalii dacă la Bacău mergeau și alți studenți de la „Ovidius“, cum ar fi Alina Rotaru, Andreea Lefcenco sau Claudia Bobocea, toate fiind implicate în alte competiții sau activități în această perioadă. Mă bucur că pentru Universiada de vară, care va avea loc la Taipei, în luna august, Federația Română de Atletism are în vedere pentru delegația de circa 10 sportivi și 6-7 studenți de la „Ovidius“. În opinia mea, cel puțin cinci dintre studenții noștri vor merge la Taipei la vară, dacă vor fi în formă bună și sănătoși”, a declarat Alin Larion. Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, prin Federația Sportului Școlar și Universitar.

Tot în weekend, dar la București, s-a desfășurat etapa întâi din cadrul Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru juniori 2, competiție la care CS Farul Constanța a participat cu șase sportivi, iar cele mai bune rezultate le-au înregistrat doi săritori. Stere Șiangă (Farul - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, antrenor Eveline Lisenco) a câștigat proba de lungime, cu o performanță de 6,23 m, iar la triplusalt a ocupat locul 4, cu 13,38 m. La rândul său, Maria Timofei (LPS - Farul, antrenor Niculina Chiricuță) a ocupat locul 3 la triplusalt, cu 11,81 m, și locul 6 la lungime, cu 5,37 m.

Atleții de la CS Farul vor evolua în mai multe competiții la sfârșitul acestei săptămâni. Duminică, la Istanbul, sunt programate Campionatele Balcanice pentru juniori 1, la care va participa și Radu Costache (antrenor Alin Larion), în proba de 60 m garduri. Sâmbătă și duminică, la București va avea loc faza finală a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori, tineret, juniori 1, juniori 2 și juniori 3, probe combinate (heptatlon masculin și pentatlon feminin). Participă și trei fariști pregătiți de Alin Larion: Cristian Nedelcu (dublă legitimare cu CSU Galați), Alexandru Bugheanu și Adrian Boldeanu, toți la categoriile tineret și seniori. De asemenea, tot la București vor avea loc și întrecerile etapei a treia din cadrul Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori, tineret și juniori 1, iar CS Farul Constanța va deplasa opt sportivi.12