Studiu Reuters/Ipsos: Cursă strânsă între Trump şi Clinton, în scrutinul prezidențial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Studiu Reuters/Ipsos: Cursă strânsă între Trump şi Clinton, în scrutinul prezidențial

Externe 17 Septembrie 2016 / 11:52 527 accesări

Distanţa între candidaţii republican şi democrat, Donald Trump şi Hillary Clinton, s-a micşorat în ultimele săptămâni, în campania pentru scrutinul prezidenţial din SUA, magnatul new-yorkez fiind creditat cu o victorie în Florida, unul din statele decisive, conform unei analize electorale.

O evaluare electorală efectuată de Reuters/Ipsos în cadrul Proiectului "Statele naţiunii" relevă o cursă foarte strânsă înaintea scrutinului prezidenţial programat pe 8 noiembrie.

Conform analizei, axate pe intervievarea a 15.000 de alegători la nivel naţional, Hillary Clinton are 60% şanse să câştige alegerile prezidenţiale la o diferenţă de doar 18 voturi ale marilor electori, în timp ce, săptămâna trecută, candidatul democrat era creditat cu şanse de 83%.

Sondajul arată că statul Pennsylvania a trecut de la o probabilă victorie democrată la un rezultat incert, Ohio înclină spre o victorie a lui Hillary Clinton, iar în Florida conduce Donald Trump.

Un alt sondaj naţional efectuat de Reuters/Ipsos arată că Hillary Clinton menţine un avantaj de 4% în faţa lui Donald Trump, recentul episod cu pneumonia părând să nu fi influenţat electoratul. Sondajul, efectuat în perioada 9-15 septembrie, arată că Hillary Clinton conduce cu 42% la 38% în faţa lui Donald Trump.

Taguri articol


12