SUA au efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA au efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală

03 Mai 2017 / 17:02 414 accesări

Forțelor Aeriene ale Statelor Unite au efectuat un test cu o rachetă balistică intercontinentală fără încărcătură nucleară, lansată din California și care a aterizat lângă un atol din Oceanul Pacific, a anunțat miercuri armata americană, notează site-ul AFP.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene, Joe Thomas, a precizat că testul a fost de rutină și nu a avut scopul unei demonstrații de forță în raport cu autoritățile nord-coreene și programul lor nuclear.

Racheta balistică Minuteman III, neîncărcată, a decolat la ora 07.02 GMT de la baza aeriană Vandenberg din California și a parcurs circa 6.700 km, până când s-a prăbușit lângă un atol din Oceanul Pacific, care face parte din Insulele Mashall.

Dispozitivele Minuteman III, capabile să transporte arme nucleare, sunt testate de aproximativ patru ori pe an, potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene. Precedentul test american cu o rachetă balistică intercontinentală a avut loc pe 26 aprilie.

"Aceste teste verifică acuratețea și fiabilitatea sistemului ICMB (n.a. - rachete balistice intercontinentale), oferind informații valoroase pentru o descurajare nucleară sigură și eficientă. Programul de teste ICBM demonstrează capacitatea operațională a rachetei Minuteman III și garantează capacitatea SUA de a menține o descurajare nucleară puternică și credibilă, ca element-cheie al securității naționale și al securității aliaților și partenerilor lor", se arată în comunicatul armatei americane.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat în repetate rânduri că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord, pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de către Kim Jong-Un.12