SUA au testat cu succes interceptarea unei rachete intercontinentale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA au testat cu succes interceptarea unei rachete intercontinentale

Externe 31 Mai 2017 / 07:34 2769 accesări

Pentagonul a anunțat că primul test al unui sistem de interceptare a rachetelor intercontinentale a fost un succes, evenimentul reprezentând un pas important în cadrul programului de apărare împotriva amenințării nord-coreene, informează agenția de știri Reuters.

Forțele americane au lansat o rachetă intercontinentală de pe atolul Kwajalein din insulele Marshall, proiectilul fiind interceptat de o rachetă lansată de la Baza aeriană Vandenberg (California).

"Acest sistem are o importanță vitală pentru apărarea țării noastre și acest test demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil, credibil împotriva unei amenințări cât se poate de reale", a comunicat viceamiralul Jim Syring, directorul Agenției pentru Apărare balistică din SUA.

"Acesta este un element a unei strategii antibalistice mai ample pe care o putem utiliza împotriva oricărei potențiale ameninţări", a declarat Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Testul antibalistic intervine în contextul în care Coreea de Nord a lansat recent mai multe rachete, existând temeri că regimul Kim Jong-Un ar putea produce focoase nucleare cu care să poată ataca teritoriul continental american.

Cel mai recent test antirachetă, efectuat în iunie 2014, a fost un succes, dar multe alte verificări au eşuat.

Taguri articol


12