SUA reacționează la noua rachetă ce poate trece de scutul de la Deveselu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA reacționează la noua rachetă ce poate trece de scutul de la Deveselu

Externe 12 Martie 2018 / 16:40 772 accesări

Recentele armamente sofisticate anunţate de preşedintele rus Vladimir Putin nu modifică viziunea strategică a SUA, a asigurat duminică ministrul apărării american Jim Mattis, informează AFP. La 1 martie, Putin a prezentat noi echipamente militare, inclusiv o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară "cu rază de acţiune nelimitată", un vehicul submersibil mai rapid decât un submarin şi o misterioasă armă laser, scrie agerpres.ro.

Aflat în vizită în sultanatul Oman, Mattis le-a declarat jurnaliştilor că această demonstraţie nu schimbă sub nicio formă viziunea Pentagonului asupra lucrurilor.

"Cât timp am privit fragmentele din ceea ce (Putin) a dezvăluit cu ajutorul imaginilor video (...), n-am văzut nicio schimbare în capacitatea militară rusă şi niciunul dintre sistemele despre care vorbeşte, care se află la ani buni de o definitivare, nu le văd modificând raportul (de forţe) militare. Nu este nevoie de nicio schimbare în politica noastră de disuasiune", a apreciat Mattis, care a calificat discursul preşedintelui rus drept "înşelător, dar deloc surprinzător".12