Succese pentru Buzărnescu și Ruse

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Circuitul ITF

Succese pentru Buzărnescu și Ruse

Sport 13 Decembrie 2015 / 16:07 2282 accesări

Tenismena Mihaela Buzărnescu, cap de serie nr. 5 și locul 237 WTA, a câştigat, duminică, finala turneului ITF de la Cairo (Egipt), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. Românca a învins-o în finală, cu scorul de 6-0, 6-3, pe rusoaica Valentina Ivanenko, locul 271 WTA și favorită nr. 7, după o oră şi 24 de minute. În semifinale, Buzărnescu a trecut, sâmbătă, de italianca Martina Caregaro, locul 256 WTA și a şasea favorită, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 33 de minute.

Și Elena Gabriela Ruse, cap de serie nr. 4 și locul 654 WTA, a câştigat, duminică, turneul ITF din Antalya (Turcia), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Românca a învins-o în finală, cu scorul de 1-6, 7-6 (7/3), 6-2, după două ore şi 15 minute, pe Ekaterine Gorgodze (Georgia), locul 391 WTA și principala favorită a competiţiei, după ce în semifinale o depășise pe o altă reprezentantă a Georgiei, Sofia Kvaţabaia, cap de serie nr. 2 și locul 385 WTA. Din păcate, în finala probei de dublu, Ruse și partenera ei, daneza Julie Noe, favorite nr. 2, au cedat în fața cuplului format din Alona Fomina (Ucraina) și Christina Şakoveţ (Germania), cu scorul de 7-6 (7/4), 6-2.

SELMA CADÂR, ÎNVINSĂ ÎN SFERTURI, ÎN FLORIDA

După ce a câștigat proba de dublu, alături de rusoaica Ulyana Shirokova, la unul dintre cele mai prestigioase turnee internaționale din lume la nivel de juniori, „Eddie Herr International Championships”, desfășurat în Florida, la celebra școală de tenis „IMG Academy - Bollettieri”, constănțeanca Selma Cadâr nu a reușit să-și adjudece trofeul și la un alt turneu de top, „Metropolia Orange Bowl International Tennis Championship”, care a avut loc tot în Florida, la Plantation. Astfel, după ce a fost eliminată în turul secund la dublu, sportiva legitimată la LPS „Nicolae Rotaru”, principala favorită la câștigarea trofeului în întrecerea de simplu, a cedat, surprinzător, în sferturile de finală, în fața americancei Lea Ma, jucătoare venită din calificări, cu 6-3, 2-6, 6-4.

Citește și:

Semifinale pentru Buzărnescu și Ruse

Selma Cadâr, în sferturi la „Metropolia Orange Bowl”12