Sumă imensă! Cât vor plăti singaporezii pentru summitul Trump-Kim

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sumă imensă! Cât vor plăti singaporezii pentru summitul Trump-Kim

Externe 10 Iunie 2018 / 12:38 486 accesări

Potrivit ziarului Straits Times din Singapore, Lee a spus că costurile legate de securitate reprezintă aproape jumătate din totalul cheltuielilor estimate de guvernul din Singapore, pe care şi le asumă în întregime. Summitul dintre preşedintele SUA şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va costa Singapore în jur de 20 de milioane de dolari singaporezi (15 milioane dolari americani), a anunţat prim-ministrul Lee Hsien Loong, adăugând că "este un cost pe care suntem dispuşi să îl plătim", informează duminică dpa, conform agerpres.ro.

"Aceasta este contribuţia noastră la un efort internaţional care este în interesul nostru profund", a declarat Lee. Acesta a răspuns la întrebări puse de reporteri duminică la Centrul Internaţional Media, unde se estimează că 2.000 de membri ai presei internaţionale vor transmite în timpul summitului. Singapore a efectuat pregătiri intense pentru a saluta sosirea lui Kim şi Donald Trump înaintea summitului de marţi. Potrivit Straits Times, Lee a subliniat importanţa ca întâlnirea să aibă loc conform planurilor, notând că ea ar putea stabili evoluţiile în Peninsula Coreea pe o nouă traiectorie într-un mod ce ar "favoriza securitatea şi stabilitatea regiunii".

El a remarcat, de asemenea, că decizia de a organiza reuniunea în Singapore este un indiciu al legăturilor diplomatice prietenoase ale oraşului-stat cu cele două ţări care au avut relaţii istorice acrimonioase. "Ne face publicitate", a spus Lee. "Faptul ca am fost aleşi ca sit al întâlnirii - nu noi am cerut-o - spune ceva despre relaţiile dintre Singapore cu Statele Unite şi Coreea de Nord", a subliniat el.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1683 secunde