SURPRIZĂ: Asociaţia Procurorilor din România susţine ordonanţa lui Tudorel Toader

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SURPRIZĂ: Asociaţia Procurorilor din România susţine ordonanţa lui Tudorel Toader

25 Februarie 2019 / 11:35 482 accesări

Asociația Procurorilor din România, condusă de procurorul Elena Iordache, consideră că modificările aduse de OUG 7 răspund solicitărilor magistraților. De asemenea, APR îndeamnă la calm și la echilibru, la negocieri pentru eventuale modificări a OUG 7/2019 şi la încetarea acţiunilor de protest, se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

"În legătură cu modificările aduse prin O.U.G. nr. 7/2019 – modificări care au suscitat aprinse dezbateri publice - în urma consultărilor interne, Asociația Procurorilor din România face următoarele precizări:

- Ordonanța nr. 7/2019 cuprinde dispoziții legale care răspund solicitărilor constante ale magistraților privind reglementarea condițiilor de admitere în profesie,

- de asemenea, pune în aplicare decizii ale Curții Constituționale,

- și corelează dispoziții din Legea nr. 303/2004, lege care în forma adoptată de Parlament cuprindea inadvertențe.

Totodată, considerăm că ordonanța ar putea suporta câteva modificări și completări, care se pot realiza în urma unui dialog constructiv, Asociația noastră fiind deschisă unui astfel de dialog, iar invitațiile adresate în acest sens vor fi onorate.

Către toți colegii magistrați facem apel la echilibru, calm și înțelepciune, adresăm acestora rugămintea de a analiza cu atenție prevederile ordonanței, pentru a identifica în mod exact acele chestiuni care realmente comportă discuții.

Considerăm că manifestările publice, ca cele din seara zilei de 22.02.2019, pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere față de corpul magistraților și de sistemul judiciar în ansamblul său", precizează APR.12
Pagina a fost generata in 0.1614 secunde