Surpriză! Dăncilă „regândește“ învățământul?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Surpriză! Dăncilă „regândește“ învățământul?!

Politică 26 August 2018 / 18:34 892 accesări

Copiii sub 3 ani, înscriși la creșe și grădinițe, se va realiza, începând cu anul școlar 2019-2020, din bugetul de stat și după metodologia Ministerului Educației Naționale (MEN). Anunțul a fost făcut de prim-ministrul României, Viorică Dăncilă și metodologia urmează să fie aprobată printr-o Ordonanța în acest sens.

Mai mult, primul ministru „regândește“ și sistemul de învățământ superior, iar una dintre modificări arată că avansarea în carieră didactică se va face prin introducerea de promovare pe post prin examen, conform practicilor internaționale. „Avem o Ordonanța în domeniul educației, care include măsuri bune, menite să contribuie la creșterea calității în învățământ. În ceea ce privește învățământul anteprescolar, mai exact pentru copiii sub 3 ani care se află în creșe și grădinițe, începând cu viitorul an școlar, finanțarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, după metodologia Ministerului Educației. Această modificare atrage după sine abrogarea sau aprobarea, mai bine spus, a unui plan de școlarizare de către Ministerul Educației. Concret, copiii cu vârstă mai mică de 3 ani vor beneficia de activități educative susținute de către cadre didactice specializate“, a spus Dăncilă.

O altă modificare se referă la posibilitatea personalului didactic de conducere, de îndrumare și de control să fie degrevat de normă didactică și astfel „să acorde timpul necesar organizării și activității manageriale“.12