Suspect în cazul agresiunilor sexuale din Koln, arestat în Elveţia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suspect în cazul agresiunilor sexuale din Koln, arestat în Elveţia

Externe 28 Aprilie 2016 / 19:04 716 accesări

Un tânăr de 19 ani, considerat unul dintre principalii suspecţi în cazul agresiunilor sexuale în care au fost implicate peste 100 de femei, în ajunul Anului Nou, în zona centrală din Koln, a fost arestat în Elveţia, a indicat, joi, poliţia. Suspectul a fost interpelat miercuri, alături de un alt bărbat de 24 de ani, la Kreuzlingen, în nordul Elveţiei, după ce ar fi comis un jaf într-un centru comercial dintr-o localitate din apropiere de oraşul Konstanz, de la frontiera cu Elveţia, a precizat, joi, poliţia din Konstanz. Naţionalităţile celor doi bărbaţi nu au fost precizate de autorităţile germane. Cei doi au fost reperaţi miercuri după-amiază de un agent de securitate al centrului comercial, care i-a urmărit până ce au trecut pe jos graniţa, intrând în Elveţia. Agentul a alertat autorităţile, care i-au interpelat pe cei doi suspecţi la Kreuzlingen. Autorităţile elveţiene au descoperit că tânărul de 19 ani făcea obiectul unui mandat european de arestare emis de Parchetul din Koln, fiind suspectat că ar fi unul dintre principalii autori ai violenţelor comise în Koln de Revelion. El a fost plasat în detenţie la Kreuzlingen, iar Parchetul elveţian a ordonat predarea lui autorităţilor germane.

Seria de agresiuni sexuale şi de jafuri din noaptea de Revelion din zona centrală a oraşului Koln, în care au fost vizate peste 100 de femei (au fost făcute peste 550 de plângeri din partea femeilor din Koln, potrivit BBC), dar şi din alte oraşe germane a creat un val de indignare la nivel naţional, după ce mai multe victime i-au descris pe agresori ca având trăsături arabe sau nord-africane, în condiţiile în care în Germania se înregistraseră peste un milion de solicitări de azil în cursul anului 2015. Pe 11 aprilie a avut loc primul proces în cazul unei agresiuni sexuale, într-un tribunal din Dusseldorf, unde a compărut un marocan de 33 de ani. Până în prezent, tribunalele germane nu au pronunţat decât trei condamnări pentru fapte de furt în acest caz. Majoritatea celor 120 de suspecţi identificaţi sunt originari din Algeria sau Maroc. Sute de astfel de persoane au venit recent în Germania. În februarie, şeful poliţiei locale din Koln a recunoscut că majoritatea autorilor în acest caz ar putea să nu fie prinşi vreodată.

Între timp, Parlamentul german dezbate înăsprirea legislaţiei privind agresiunile sexuale, prin introducerea unor amendamente prin care femeilor li s-ar oferi mai multă protecţie în astfel de cazuri, iar pedepsele aplicate agresorilor s-ar mări considerabil, scrie BBC. Proteste ample au avut loc în Germania, pe această temă, în campania ”NU înseamnă NU”, în care s-au implicat şi personalităţi la nivel naţional.12