Sute de angajaţi în Ministerul de Externe turc, arestaţi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de angajaţi în Ministerul de Externe turc, arestaţi!

Externe 20 Mai 2019 / 16:20 754 accesări

Autorităţile de la Ankara au ordonat arestarea a 249 de angajaţi ai Ministerului de Externe turc pentru legături suspecte cu reţeaua clericului Fethullah Gulen, acuzat de autorităţi că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din vara anului 2016, informează luni postul de televiziune local NTV, citat de Reuters, potrivit agerpres.ro. Autorităţile au efectuat cu regularitate operaţiuni împotriva presupuşilor adepţi ai predicatorului Fethullah Gulen, autoexilat din 1999 în SUA (trăieşte în prezent Pennsylvania), în urma puciului eşuat în noaptea de 14 spre 15 iulie 2016. Gulen neagă orice implicare în complotul ratat.

Procurorul general din Ankara a indicat că au fost emise mandate pentru reţinerea a 249 de angajaţi ai MAE din Turcia, pentru presupuse nereguli în examenele de admitere în minister, în urma unor investigaţii. Peste 77.000 de persoane au fost încarcerate în aşteptarea procesului, în timp ce aproximativ 150.000 de funcţionari publici, militari şi personal din alte domenii au fost suspendaţi sau concediaţi din funcţii în cadrul epurărilor ce au urmat puciului eşuat.

Organizaţiile pentru drepturile omului şi aliaţii occidentali ai Turciei şi-au exprimat preocuparea cu privire la aceste represiuni în masă, afirmând că preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se serveşte de puciul eşuat ca de un pretext pentru a se descotorosi de oponenţi. În schimb, guvernul turc susţine că măsurile de securitate au fost necesare dată fiind gravitatea ameninţării cu care se confruntă Turcia.

Taguri articol


12