Sute de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, depistate de polițiști în ultima săptămână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de persoane care fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen, depistate de polițiști în ultima săptămână

Eveniment 08 Iunie 2024 / 13:58 502 accesări

În perioada 31 mai – 6 iunie, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 673 de persoane, 58 de autovehicule și 45 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul țării noastre 497 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 25 de mandate europene de arestare, au depistat 46 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 217 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 2 persoane care erau semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 30 de documente, fiind găsite și 53 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 176 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 25 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 30 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 9 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 15 documente și 5 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Reamintim că, începând cu data de 31.03.2024, momentul aderării României la Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene și maritime, pasagerii care au intrat în țară venind din state Schengen sau au plecat către țări Schengen nu au mai fost supuși controlului documentelor de călătorie, în mod sistematic, însă, prin intermediul aplicației eDAC, polițiștii pot efectua verificări, atunci când situația o impune.Ştiri recomandate

12