Sute de polițiști arestați în Mexic pentru legături cu cartelurile de droguri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de polițiști arestați în Mexic pentru legături cu cartelurile de droguri

Externe 24 August 2018 / 11:35 2573 accesări

Autorităţile mexicane au arestat joi 250 de agenţi în uniformă, poliţişti şi agenţi municipali de întreţinere a spaţiului public, ca răspuns la o rată a infracţionalităţii crescută, dar au descoperit că 20 dintre ei nici nu făceau parte din forţele de ordine, informează vineri AFP preluat de agerpres.

Dintre cei 368 de agenţi care lucrau în municipiul Tehuacan, în statul Puebla (centru), "20 se aflau în situaţie ilegală, nu erau înregistraţi, nu au trecut examenele de control şi testele de îndemânare", a declarat pentru presă Jesus Morales, secretar pentru Securitate Publică al statului Puebla.

Autorităţile statului au decis să preia controlul asupra poliţiei municipale din Tehuacan şi altor servicii, suspectate de legături cu crima organizată.

"Suntem îngrijoraţi de omisiunile şi complicităţile posibile ce pot exista cu crima organizată, există anomalii şi le vom ancheta", a declarat Diodoro Carrasco, secretar general al statului Puebla.

"Preluăm controlul asupra închisorii, departamentului de poliţie, departamentului de circulaţie şi centrului pentru intervenţie de urgenţă", a adăugat Morales.

Autorităţile se află încă în căutarea a 113 agenţi care nu lucrau joi. "Anchetăm asupra motivelor pentru care ei nu s-au prezentat (la lucru), inclusiv comandanţii. Îi căutăm", a spus el.

Tehuacan este situat la 252 de kilometri de capitala mexicană şi are o populaţie de circa 320.000 de locuitori. Acesta este al treilea municipiu din statul Puebla a cărui securitate este preluată de guvern. În primul, San Martin Texmelucan, 200 de poliţişti au fost destituiţi din funcţie şi dezarmaţi la 2 mai, suspectaţi de legături cu grupuri criminale specializate în furt de carburant din conductele companiei Pemex (Petroleos Mexicanos).

În 21 iunie, în Ciudad Serdan, la 237 de kilometri de Mexic, directorul poliţiei municipale şi 35 de agenţi au fost de asemenea arestaţi.

Operaţiuni similare au avut loc în alte localităţi din Mexic, pradă unui val de violenţe cauzate de traficul de droguri.

(sursa: stiripesurse.ro)

Taguri articol


12