Tablouri gratuite pentru minunaţii bătrâni ai Constanţei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Artă la metru... antic” 1.5 (700 - 1.000)

Tablouri gratuite pentru minunaţii bătrâni ai Constanţei

Cultură 06 Iunie 2019 / 17:11 1810 accesări
: Imagine de la cel mai recent eveniment al artistului Ovidiu Felipov, care a avut loc în parcul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Şi da, lucrările au fost atârnate în copaci, iar participanţii le-au... cules

: Imagine de la cel mai recent eveniment al artistului Ovidiu Felipov, care a avut loc în parcul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. Şi da, lucrările au fost atârnate în copaci, iar participanţii le-au... cules

În semn de prețuire pentru contribuția pe care au avut-o la dezvoltarea orașului, Primăria Municipiului Constanța acordă, de mai mulți ani, premii în bani persoanelor care împlinesc 80 de ani, 90 de ani, 100 de ani, precum și cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Pentru a intra în posesia sumelor, seniorii sau reprezentanții acestora trebuie să depună la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri intre orele 08.30-16.30, iar în zilele de joi între orele 08.30-18.30, următoarele documente: Cerere tip, Certificat de naștere, Carte de identitate, Certificat de căsătorie - pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie. Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, documentele trebuie să fie prezentate atât copie cât și original, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

După ce au depus cererile, seniorii vor primi o invitație prin poștă în care vor fi informați cu privire la data, ora și locul desfășurării evenimentului.

Dacă nu pot veni la festivitatea de premiere, seniorii pot trimite un reprezentant. Acesta trebuie să prezinte cărțile de identitate (și ale beneficiarului și cel personal) precum și o împuternicire din partea titularului premiului.

Dacă nu ajunge niciun reprezentant la premiere, atunci se pot prezenta și a doua zi după data festivității la casieria Primăriei Municipiului Constanța, situată pe bd. Tomis, nr. 51, între orele14.00-16.00, pentru a ridica banii.Sumele care se acordă sunt următoarele: 300 de lei - pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie; 500 de lei - pentru împlinirea vârstei de 90 de ani; 1000 de lei - pentru împlinirea vârstei de 100 de ani.

Ovidiu Felipov, din nou alături de cele mai respectabile figuri ale oraşului

Pe lângă aceste sume, artistul Ovidiu Felipov, cadru didactic la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, va fi din nou alături de comunitate şi de iniţiativa Primăriei şi va oferi, în cadrul evenimentului „Artă la metru... antic” 1.5, lucrări gratuite minunaţilor bătrâni ai Constanţei. Artistul a ajuns astfel la impresionanta serie de 700 - 1.000. Cu alte cuvinte, după acest eveniment, 1.000 de lucrări semnate de Ovidiu Felipov se vor afla în casele constănţenilor. Lucrările îl au în centru pe Ovidius, mai precis o reintegrare artistică în cotidian şi în mentalul colectiv a binecunoscutei statui a poetului-simbol al Constanţei.12