Tăriceanu: „Toată lumea face gargară cu corupția, de dimineață până seara“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tăriceanu: „Toată lumea face gargară cu corupția, de dimineață până seara“

Politică 20 Februarie 2017 / 12:28 1620 accesări

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis, luni, primarilor de comune din Asociaţia comunelor din România, reuniţi la Bucureşti, că distincţia dintre oportunitate şi legalitate va fi definită în Parlament, el arătând că există prea multe „instituţii” care îşi "dau cu părerea" despre oportunitate. „Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincţia dintre legalitate şi oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legimitatea unui vot, obligaţiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, aşa cum crede acel Consiliu local”, a spus Dragnea. El a a dăugat că prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate. „Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a spus Dragnea. El a menţionat că în România există peste 20.000 legi şi a opinat că nu există cineva care să le ştie pe toate. Dragnea a arătat că, în acest sens, Parlamentul va lucra la codificarea legislaţiei.

„Vom lucra în Parlament la Codul administraţiei publice, al finanţelor publice locale, al incompatibilităţilor, ca să fie limpezi, clare”, a mai spus Dragnea.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, luni,că în România "toată lumea face gargară cu corupția", în contextul în care lăudat guvernul că a crescut salariile din administrației și a susținut că trebuie să existe o legătură directă între salarizare și calitatea administrației. "Toată lumea în România face gargară cu corupția. De dimineață până seara numai cu corupția în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupției, nimeni nu vorbește despre cauzele corupției din România. Eu cred că dacă vrem să avem o administrație care să fie de caliutate, cu oameni bine pregătiți nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost și să avem și performanță. Nici în comunism nu funcționa ideea asta. Deci trebuie să existe o legătură directă între salarizare și calitatea administrației", a spus Călin Popescu Tăriceanu la Adunarea Comunelor din România.

El a lăudat Executivul condus de Sorin Grindeanu pentru că a crescut salariile celor care lucrează în administrația locală. "În România de câțiva ani buni este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulți primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică. Foarte mulți, în final, s-a dovedit că sunt nevinovați. Dar au făcut acest periplu prin fața televizoarelor pe care îl vedem de câțiva ani de zile și care are parcă drept scop umilirea unor oameni și distrugerea elitelor românești", a mai declarat Tăriceanu.12