Tehnologie modernă pentru copiii cu dizabilități din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donație de la Școala Postliceală ”Henri Coandă”

Tehnologie modernă pentru copiii cu dizabilități din Constanța

Social 15 Decembrie 2015 / 17:35 4799 accesări

Profesorul de psihopedagogie specială al CSEI ”Maria Montessori”, Mihai Traian Epure: „Schimbăm caietul cu tableta la clasă, vorbim despre suport vizual la o grupă de copiii care pot să folosească aceste echipamente”.

Profesorul de psihopedagogie specială al CSEI ”Maria Montessori”, Mihai Traian Epure: „Schimbăm caietul cu tableta la clasă, vorbim despre suport vizual la o grupă de copiii care pot să folosească aceste echipamente”.

Toți copiii primesc cu aceeași bucurie darurile de la Moș Crăciun cel generos, indiferent dacă au trei sau 13 ani și indiferent de școlile în care învață. Copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) ”Maria Montessori” din Constanța au primit daruri alese de la Moș Crăciun, după ce micuții i-au spus poezii bătrânului cu barbă albă. Cinci dintre copiii cu dizabilități cu vârsta de 10 și 11 ani au primit în dar, pe lângă dulciuri și hăinuțe, și câte o tabletă, care să le facă mai ușoare orele de curs. ”Este al treilea an în care se derulează un parteneriat între Școala Postliceală ”Henri Coandă” din Constanța și CSEI ”Maria Montessori”, unitate ce pregătește un număr important de copii educațional, psihologic, prin intervenție logopedică, kinetoterapie, stimulare senzorială. Parteneriatul are ca scop schimbul de bune practici între instituții. Responsabilizăm și învățăm în același timp viitoarele cadre medicale să lucreze cu astfel de persoane cu dizabilități”, a explicat profesorul de psihopedagogie specială al CSEI ”Maria Montessori”, Mihai Traian Epure.

TEHNOLOGIE PENTRU A FACILITA ÎNVĂȚAREA Cu ajutorul tabletelor, cei mici vor putea să învețe într-un mod interactiv alfabetul și vor ști să utilizeze tehnologia atât de prezentă în viețile noastre. Folosind mijloacele tehnice, copiii vor fi mai ușor integrați chiar și pe piața muncii, pentru că, în prezent, oriunde se cer competențe digitale la angajare. ”Schimbăm caietul cu tableta la clasă, vorbim despre suport vizual la o grupă de copiii care pot să folosească aceste echipamente. Nu toți copiii au potențial cognitiv pentru a folosi în acest moment tabletele, însă cinci copilași vor lucra de astăzi folosind tabletele, orele devenind mai atractive”, a explicat prof. Mihai Traian Epure. Peste 40 de voluntari de la școala postliceală lucrează frecvent cu cei mici, făcând practică în CSEI ”Maria Montessori”, beneficiile fiind atât pentru copii, cât și pentru viitorii asistenți medicali. ”În cadrul acestui schimb de bune practici, copiii învață și să treacă bariera percepției generale că la medic li se fac injecții, care îi fac să plângă, și astfel să depășească frica”, a explicat prof. Epure. ”Tableta primită este o bucurie pentru copil, dar și un real ajutor, pentru că îi va fi utilă la școală. Noi venim de trei ani la școală de la Mangalia și vedem deja progrese în evoluția băiatului, care are 10 ani”, a spus mama unui elev care a primit cadouri de la Moș Crăciun.12