Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 06 Noiembrie 2007 / 00:00 702 accesări

PNG-CD Constanţa continuă campania electorală în judeţ

Filiala judeţeană Constanţa a PNG-CD a continuat sîmbătă caravana electorală în judeţ cu localităţile din zona de nord-vest. Sub îndrumarea vicepreşedinţilor zonali, voluntarii au distribuit materiale electorale. Caravana a continuat duminică, în zona de sud-est a judeţului, iar ieri, reprezentanţii PNG-CD s-au aflat la Mangalia. Astăzi, caravana se deplasează în zona de sud-vest a judeţului, în localităţile: Ciocîrlia, Cobadin, Deleni, Adamclisi, Dobromir şi Ion Corvin. Tot astăzi, în comuna Cobadin, reprezentanţii PNG-CD vor verifica dacă reclamaţia organizaţiei locale privind furtul bannerului electoral din localitate, de pe o clădire din centru, a primit soluţionare de la Poliţia Cobadin.

BNR trage semnale de alarmă

Ieri, la prezentarea celui de-al treilea raport trimestrial asupra inflaţiei, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a arătat că apelurile lansate de banca centrală privind politicile economice mai restrictive “urmăresc să determine partidele să nu elaboreze programe neviabile, cu care să cîştige alegerile”. El a explicat că, în 2005, cînd Fondul Monetar Internaţional sugera o întărire a politicii fiscale, era imposibil de adoptat o astfel de măsură, în condiţiile în care alegerile de la finele anului 2004 au fost cîştigate cu un program bazat pe o relaxare fiscală. Pe fondul unei întăriri relativ în creştere a politicii monetare, este necesară o politică fiscală mai restrictivă decît cea proiectată în prezent.

Funar cere BEC un soft care să depisteze votul multiplu

Senatorul PRM Gheorghe Funar a solicitat ieri Biroului Electoral Central ca la alegerile din 25 noiembrie să fie folosit un program de calculator \"care să-i depisteze pe toţi alegătorii care votează multiplu, atît în ţară cît şi în străinătate\". El a susţinut că are \"probe legate de pregătirea fraudării alegerilor europarlamentare prin recurgerea la turismul electoral şi la voturi multiple\". Funar menţionează că, atît înaintea cît şi după alegerile prezidenţiale şi parlamentare de la sfîrşitul lunii noiembrie a anului 2004, actualul preşedinte al României, cît şi liderii partidelor politice parlamentare au ajuns la concluzia că rezultatul voturilor cetăţenilor a fost modificat prin \"contribuţia\" SC Net Consulting SRL Bucureşti. El aminteşte că Băsescu a solicitat public după primul tur al alegerilor prezidenţiale arestarea preşedintelui şi a membrilor BEC, precum şi sigilarea calculatoarelor folosite de către Institutul Naţional de Statistică.

Deputaţii îşi vor depune din nou declaraţiile de avere şi de interese, pînă la 25 noiembrie

Deputaţii îşi vor depune din nou, pînă în 25 noiembrie, declaraţiile de avere şi de interese pe anul 2007, ca urmare a faptului că legea privind înfiinţarea ANI prevede acest lucru. Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate intră în vigoare pe 25 noiembrie, iar, conform prevederilor ei, între categoriile care trebuie să-şi depună declaraţii de avere şi de interese pînă la această dată se află şi deputaţii, senatorii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul autorităţilor publice centrale şi locale.12