Teodor Florescu, administratorul Urban, reținut pentru evaziune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Teodor Florescu, administratorul Urban, reținut pentru evaziune

20 Ianuarie 2016 / 22:15 4791 accesări

Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de un apropiat, pentru evaziune fiscală prin deducerea ilegală de TVA în urma înregistrării unor achiziții fictive.
Florescu și celălalt reținut vor fi prezentați joi instanței cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii Capitalei și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut, miercuri dimineață, percheziții la firma Urban care se ocupă de salubrizare și deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziții false pentru a deduce ilegal TVA.
Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că vizat în cauză este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect și anul trecut într-un dosar privind achiziții false și evaziune fiscală.
În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziții fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deținute de apropiați ai săi și opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA și a-și diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.12