Test RATAT pentru o rachetă SpaceX

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Test RATAT pentru o rachetă SpaceX

Întreaga fabrică, acoperită de un nor imens de fum
Ştiință 23 Aprilie 2019 / 21:03 5095 accesări

Compania americană SpaceX a anunţat testare eşuată a unei rachete, în statul american Florida. Reprezentanţii companiei susţin că dacă problema este una serioasă, plasarea la bord a astronauţilor şi lansarea oficială de la sfârşitul anului ar putea fi amânate.

Racheta SpaceX Crew Dragon a fost supusă unor teste de motor la Cape Canaveral, iar ceva nu a funcţionat conform planului în timpul lansării. În urma testului, un nor gros de fum a acoperit întreaga zonă a fabricii. Compania lui Elon Musk va lucra împreună cu NASA pentru a determina ce a cauzat problema. Din fericire, niciun om nu a fost rănit.

"Trebuie să ne asigurăm că sistemele noastre îndeplinesc standarde de siguranţă riguroase, iar detectarea problemelor până la lansarea oficială este principalul motiv al testelor", arată SpaceX într-un comunicat de presă.

Lansarea Crew Dragon a mai fost amânată în trecut, iar mai multe amânări ar putea complica lucrurile pentru NASA. SUA nu mai deţin tehnologia de a duce oamenii pe orbită încă din 2011, iar de atunci NASA plăteşte aproximativ 80 de milioane de dolari pe an pentru a folosi racheta Soyuz a Rusiei.

Astfel, NASA a decis să colaboreze cu SpaceX pentru a aduce astronauţii americani la Staţia Spaţială Internaţională fără a apela la ajutorul ruşilor.12