Tineretul României, victorie dramatică în Portugalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Preliminariile EURO 2019

Tineretul României, victorie dramatică în Portugalia

Sport 07 Septembrie 2018 / 23:18 634 accesări
Alexandru Cicâldău, jucător crescut la Academia Hagi, a deschis drumul spre victorie (sursa foto: www.frf.ro)

Alexandru Cicâldău, jucător crescut la Academia Hagi, a deschis drumul spre victorie (sursa foto: www.frf.ro)

Vineri seară, reprezentativa de tineret a României a obţinut trei puncte extrem de importante în deplasare, învingând Portugalia, cu scorul de 2-1, prin golurile marcate de Cicâldău, în minutul 52, după o pasă a lui Florinel Coman, şi Andrei Ivan, în minutul 59, după o pasă a lui Dennis Man. Din minutul 70 România a jucat cu un om mai puţin, Nedelcearu fiind eliminat, după ce a primit al doilea cartonaș galben, iar în minutul 90 a văzut cartonaşul roşu şi Andrei Ivan, tot după două avertismente. Portugalia a înscris golul de onoare în minutul 85, prin João Carvalho. Meciul a fost prelungit cu zece minute, dar băieţii noştri au rezistat şi au dat marea lovitură la Pacos de Ferreira. João Carvalho a ratat o lovitură de la 11 metri la ultima fază de joc, portarul Ionuţ Radu, căpitanul echipei, respingând mingea şutată de la punctul cu var.

Au evoluat pentru România U21: I. Radu (cpt.) - Fl. Ştefan (90 Borţa), Nedelcearu, Pașcanu, Boboc- Dr. Nedelcu, Cicâldău - Man (90+7 A. Ciobanu), I. Hagi (76 A. Rus), Fl. Coman - A. Ivan.

Un debut cu dreptul pentru antrenorul Mirel Rădoi, tricolorii mici egalând în fruntea clasamentului, cu 15 puncte, Bosnia & Herţegovina. Portugalia ocupă locul 3, cu 13 puncte. Marţi, 11 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul „Central” din Complexul Sportiv al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi” de la Ovidiu, România va înfrunta Bosnia & Herţegovina.

La turneul final se va califica direct doar prima clasată, iar cele mai bune patru dintre cele nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un turneu play-off pentru a stabili încă două selecționate care vor merge la Campionatul European 2019 din Italia și San Marino.12