Țiriac s-a opus propunerii de acordare a unui wild-card către Maria Şarapova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Țiriac s-a opus propunerii de acordare a unui wild-card către Maria Şarapova

18 Martie 2017 / 12:28 400 accesări

Sportiva Maria Şarapova, suspendată pentru dopaj în 2016, a primit un wild-card ce îi permite să participe la turneul de la Madrid, al cărui proprietar este Ion Ţiriac. Acest fapt a generat diverse reacţii în lumea sportului, iar Ţiriac a emis un comunicat în care explicaă situaţia.

Debutul anului curent a adus cu sine vestea wild card-ului acordat jucătoarei de origine rusă Maria Şarapova în cadrul turneului Mutua Madrid Open 2017. Presa națională și internațională a dezbătut pe larg subiectul la momentul respectiv, acesta fiind recent reluat și readus în atenția publicului larg. Pentru lămurirea opiniei publice, Ion Țiriac a decis să răspundă interogărilor pe subiect.

"Solicitările de wild card au fost adresate către un număr relevant de turnee, precum Stuttgart, Madrid, Roma și altele. Prima a venit către mine, în calitate de proprietar al turneului de la Madrid, prin prisma relevanței competiției. Personal m-am opus propunerii de acordare a unui wild card către Şarapova. Decizia finală însă nu îmi aparține. Organizatorul are dreptul de selecție, nu proprietarul. Manuel Santana este directorul turneului și reprezentantul organizatorului, în măsură să hotărască aceste aspecte", a declarat Țiriac, într-un comunicat.

Turneul WTA de la Madrid este programat să se desfășoare în perioada 5-14 mai 2017 și este organizat de compania Madrid Trophy Promotion SL.

Taguri articol


12