Toamna este ca vara! Când vor scădea temperaturile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toamna este ca vara! Când vor scădea temperaturile

Vremea 02 Septembrie 2018 / 16:27 838 accesări

Septembrie se anunță călduroasă, spun meteorologii, semănând mai mult cu lunile de vară. Ușoare scăderi ale temperaturilor se vor înregistra însă la începutul acestei săptămâni. „De luni (n.r. - 3 septembrie) așteptăm ca temperaturile să scadă ușor, în primă fază în partea de vest a țării, unde instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se așteaptă intensificări ale vântului, descărcări electrice și averse“, a precizat Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, în ultimii ani, lunile septembrie sunt mai mult luni de vară decât de toamnă. „De marți și miercuri, scăderea temperaturilor va fi resimțită și în partea de sud, sud-est, spre 29 – 30 de grade Celsius. Practic, de miercuri se revine la temperaturi normale pentru această perioadă”, mai spune Mihai Huștiu. „În ceea ce privește zilele acestea, cu temperaturi caniculare, vreau să precizez că nu este o situație specială. În ultimii ani, septembrie păstrează caracterisitici de vară, cel puțin în primele două decade, iar anul acesta nu face excepție“, a conchis specialistul ANM.

Vremea se va menţine călduroasă îndeosebi în sudul şi estul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a intervalului, în regiunile vestice şi sud-vestice unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 şi 34 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni, spre 9 grade.

De marţi, 4 septembrie, răcorirea vremii se va resimţi în prima zi în vest, sud-vest şi centru, apoi şi în restul ţării. Va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de vest, unde vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate şi local în celelalte zone.

Taguri articol


12