Toamna se numără amenzile! Călătorii fără bilet și parcagii, în topul rușinii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția Locală a întețit controalele și a înmulțit sancțiunile

Toamna se numără amenzile! Călătorii fără bilet și parcagii, în topul rușinii

Administrație 08 Octombrie 2018 / 17:06 874 accesări

E clar! Constănțenii nu mai au loc să încalce regulile doar pentru că „merge și așa și nu vede nimeni”. De la săptămână la săptămână, polițiștii locali aplică din ce în ce mai multe amenzi. Mai mult, dacă ne uităm în statistici, ne dăm seama că numărul contravențiilor sancționate anul acesta este de câteva ori mai mare decât al celor amendate anul trecut. De exemplu, în perioada 1- 7 octombrie, polițiștii locali au aplicat 1.150 de sancțiuni contravenționale, de aproape cinci ori mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 245 de nereguli. Valoatea totală a amenzilor de săptămâna trecută depășește 245.000 de lei. „Controalele s-au desfășurat independent de alte instituții și au fost orientate în principal pentru: menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța”, spun reprezentanții Poliției Locale.

TOPUL RUȘINII

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate călătorilor care au circulat fără bilet cu mijloacele de transport RATC. Nu mai puțin de 330 de astfel de persoane au fost amendate săptămâna trecută. Pe locul al doilea în topul celor certați cu regulile se află șoferii care își lasă mașinile acolo unde nu trebuie, dar și cei care încalcă diverse reguli de circulație. La acest capitol au fost înregistrate 320 de abateri și au fost aplicate 641 de puncte de amendă. Alte 243 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța. Faptele antisociale sancționate incluse în această categorie sunt legate de nemenținerea curățeniei, depozitarea unor obiecte pe domeniul public, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare. Alte nereguli identificate vizează nerespectarea de către conducătorii auto a prevederilor legale privind zonele în care se interzice staționarea sau parcarea vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masă maximă admisă mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri. Nu lipsesc din topul rușinii nici scandalagii și toți cei care, într-un fel sau altul, au încălcat ordinea şi liniștea publică. În acest sens, au fost aplicate 107 sancțiuni.

ALTE NEREGULI GRAVE

O altă sancțiune a fost aplicată pentru încălcarea regimului de deținere al câinilor periculoși sau agresivi (o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 1.500 de lei). Alte trei sancțiuni au fost date pentru activități comerciale ilicite, iar 22 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață. De asemenea, un constănțean a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că a făcut un grătar pe domeniul public, iar alte cinci procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate pentru nerespectarea Legii nr. 50/1991 republicată și modificată privind autorizarea executării lucrărilor de construcție. „În aceste cazuri au fost dispuse și măsuri complementare de: oprire a lucrărilor nelegal executate, obținerea autorizației de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială”, spun reprezentanții Poliției Locale. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.12