Trafic cumplit la graniţa cu Bulgaria! Citiţi cu atenţie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministerul de Externe

Trafic cumplit la graniţa cu Bulgaria! Citiţi cu atenţie!

Social 11 August 2017 / 15:13 1256 accesări

Veniţi în ţară sau vreţi să plecaţi? Timpii de aşteptare în punctele de trecere a graniţei cu Bulgaria, în special Giurgiu - Ruse, vor creşte, avertizează Ministerul de Externe într-un comunicat. Autorităţile estimează că vor fi mulţi români care vor trece frontiera în minivacanţă, valorile cele mai ridicate de tranzit fiind înregistrate vineri seară (11 august 2017) și sâmbătă dimineață (12 august 2017), pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de 15 august 2017, pe sensul de intrare în ţară.

Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse (pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România), de procedura de colectare a taxei de pod. Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând paginile de Internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ şi https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик) și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno-bulgară.

Totodată, MAE informează cetățenii români care tranzitează Republica Bulgaria cu destinația Grecia, și care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia), că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd și Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în „App Store" și„Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.12