Tragedie în țara bicicletelor: zile de doliu pentru patru copii morți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tragedie în țara bicicletelor: zile de doliu pentru patru copii morți

Externe 21 Septembrie 2018 / 15:24 511 accesări

Patru copii au fost ucişi joi într-o coliziune între un tren şi o bicicletă cu ladă de transport pe drumul de la o grădiţină către o şcoală - ”coşmarul tuturor părinţilor” devenit realitate consideră olandezii, relatează AFP.

Accidentul s-a produs la trecerea de nivel cu calea ferată. Tragedia care a avut loc într-o scenă banală într-o ţară a bicicletelor, în care milioane de copii se duc la şcoală cu bicicleta, a provocat un imens val de emoţie. Premierul olandez şi cuplul regal şi-au exprimat durerea şi susţinerea faţă de familii. Drapelele au fost coborâte în bernă în oraşul Oss, în sudul Olandei, unde, din motive încă necunoscute, bicicleta - cu cinci copii la bord - a fost lovită de un tren regional pe o trecere la nivel cu calea ferată, omorând patru dintre tinerii pasageri.

Al cincilea copil şi însoţitoarea grupului, care conducea bicicleta, au fost conduşi la spital în stare critică, a anunţat poliţia într-o conferinţă de presă. Copiii se aflau într-o ladă instalată în partea din faţă a unei biciclete electrice, pe care biciclistul stă în picioare, un model special conceput pentru transportul extraşcolar. Aceste vehicule pot transporta până la zece copii. Cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cei cinci copii grav răniţi provin din trei familii.

Însoţitoarea tocmai adusese elevi şi se ducea la altă şcoală primară atunci când a avut loc tragedia, joi, cu puţin înainte de ora locală 8.30 (9.30, ora României). ”Este cel mai rău coşmar al tuturor părinţilor”, a declarat la televiziunea publică NOS Edwin Renzen, fondatorul societăţii care fabrică vehiculele, marca Stint.

Un martor a declarat că a văzut conducătoarea bicicletei încercând să frâneze în momentul când a ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, o informaţie pe care poliţia nu a putut-o confirma, dar care este luată în serios de către anchetatori. Imagini filmate de o cameră montată în partea din faţă a trenului, care transporta 57 de pasageri în momentul tragedie sunt de asemenea analizate.

Taguri articol


12