Traian Băsescu: Iohannis a fost degeaba la summit-ul NATO de la Varșovia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Traian Băsescu: Iohannis a fost degeaba la summit-ul NATO de la Varșovia

10 Iulie 2016 / 20:48 514 accesări

Președintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că România nu a obținut nimic la summit-ul NATO desfășurat recent la Varșovia, pentru că nu și-a pregătit proiectele din timp.

Fostul președinte al României Traian Băsescu a menționat că în timp ce țările baltice și Polonia au obținut fiecare câte un batalion tactic de luptă cu câte o mie de soldați NATO, instruiți și pregătiți de luptă la cel mai înalt nivel, care vor completa armatele naționale ale statelor respective, România va avea doar cu o brigadă de antrenament formată din militari români, care oricum existau pe teritoriul țării, dar care acum vor activa sub pavilionul NATO.

Traian Băsescu a concluzionat că președintele Klaus Iohannis 'a fost degeaba' la acest summit și a opinat că 'euforia' sa este generată de 'neînțelegerea concluziilor' acestei importante reuniuni.

'Klaus Iohannis nu înțelege de ce a fost acolo. Eu îi spun că a fost degeaba (...) România nu a obținut nimic (la acest summit-n.r) decât să-și pună propriile trupe sub steag NATO. Sunt trupe de antrenament, (...) deci nu avem un acord peste capacitatea noastră, (...) dar asta nu înseamnă că suntem mai puțini importanți (...) România putea obține mai mult doar dacă declanșa discuții din 2015, când a declanșat și Polonia, dar noi ne-am trezit anul acesta în martie că vrem și noi ceva, dar era prea târziu deja', a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la România TV.

Potrivit acestuia, summit-ul de la Varșovia a transmis un 'mesaj mai clar de solidaritate' a NATO cu Uniunea Europeană.

Taguri articol


12