Traian Băsescu rămâne fără cetățenia R.Moldova

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Traian Băsescu rămâne fără cetățenia R.Moldova

Politică 08 Noiembrie 2018 / 09:55 5657 accesări

La Chișinău, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul împotriva deciziei prin care fostului președinte român Traian Băsescu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova. Magistrații CSJ au lăsat în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău din luna mai, care a considerat drept corectă anularea cetățeniei de către președintele Igor Dodon. Decizia CSJ a fost publicată miercuri seara pe pagina de internet a instituției.

Băsescu a primit cetățenia R. Moldova de la fostul președinte moldovean Nicolae Timofti, în 2016. Igor Dodon i-a anulat-o (la scurt timp după ce a devenit președinte, în ianuarie 2017) pe motivul că Traian Băsescu ar fi tăinuit faptul că era urmărit penal în România.

Agenția IPN îl citează pe Andrei Bivol, avocatul fostului președinte român, cu declarația că Traian Băsescu a primit cetățenia moldovenească în mod excepțional, pentru merite deosebite față de R.Moldova, iar în acest sens, legea nu prevede obligativitatea prezentării unor acte relevante.

Anterior, Traian Băsescu, care este și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din R.Moldova, a spus că retragerea cetățeniei moldovenești de către președintele Igor Dodon nu îl descurajează și nu îl face să renunțe la promovarea ideii unirii R.Moldova cu România.12