Trăiești la 22 de grade? Ești cel mai fericit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trăiești la 22 de grade? Ești cel mai fericit!

Lifestyle 28 Noiembrie 2017 / 16:06 1085 accesări

Oamenii care trăiesc în regiuni în care temperatura medie este de 22 de grade Celsius sunt cei mai fericiți și cei mai sociabili din lume, conform unui studiu global publicat marți, citat de Xinhua.

Oameni de știință de la Universitatea Melbourne din Australia și de la Universitatea Pekin (Beijing) din China au evaluat peste 1,6 milioane de persoane de pe teritoriul Statelor Unite și din China pentru a testa relația dintre temperatura ambiantă și personalitate. „Temperatura este un factor crucial de mediu, asociat cu modelele de comportament și, prin urmare, cu dimensiunile fundamentale ale personalității“, se arată în studiu.

Cercetarea a descoperit că persoanele care trăiesc în zone în care temperatura este apropiată de 22 de grade Celsius au înregistrat mai multe puncte în ceea ce privește factorii de personalitate asociați cu socializarea și stabilitatea.

În general, locuitorii din orașele în care temperatura oscilează în jurul valorii de 22 de grade Celsius sunt mai predispuși să aibă un comportament de tip extrovertit și deschis experiențelor noi. De asemenea, aceștia sunt mai stabili din punct de vedere emoțional, mai conștiincioși și mai plăcuți. „Temperaturile blânde încurajează indivizii să exploreze mediul extern, ce abundă atât în interacțiuni sociale, cât și în experiențe noi“, se menționează în studiul publicat în jurnalul „Nature Human Behaviour“.

Taguri articol


12